Izbranci selektorja Aleksandra Radosavljevića so se te prve dni oktobra mudili v Avstriji na kvalifikacijskem turnirju za odhod na EP 2022. Igrali so v skupini 9, ki je ena trinajstih skupin. V sklepne boje se uvrstita najboljši dve reprezentanci, in štiri tretjeuvrščene. Naši fantje so pred odhodom na obrobje Dunaja, kjer se je igral ta turnir odigrali dve prijateljski tekmi s Hrvaško.


▪️Najprej so z 8:0 ugnali Ferce, nato tesno z 1:0 Kosovo, in se že uvrstili naprej. A o mestu je odločala tekma z domačini. Že neodločen izid bi bil dovolj za naše fante, da bi bili zmagovalci skupine…seveda, pa so se pripravljeni, samozavestni in zelo povezani mladci zbrali, in odigrali odlično tekmo proti domači zasedbi, ki jo s klopi vodi 43-letni nekdanji branilec dunajskega Rapida Oliver Rederer.

▪️Grško-Ukrajinska sodniška četverica je bila na zelenici ŠC Treiskirchna. Kraj z okoli 19 000 prebivalci leži 20 južno od Dunaja. Bilo je 11 stopinj, pravo jesensko vreme…že v drugi minuti so naši povedli. Tretjega gola na turnirju se je veselil Jaka Čuber Potočnik, sicer napadalec Olimpije in trenutno najboljši strelec naše prve kadetske lige. Nato je prišla 27 minuta, ko je predložek v kazenski prostor Avstrije poslal branilec Brava Lan Hribar, nato se je žoga odbila od domače obrambe v gneči, in se znašla za hrbtom vratarja Benjamina Göschla. Tretji slovenski gol smo videli po tem, ko so gostitelji turnirja pokosili Potočnika, nato je prosti strel izvajal vezist Brinja Anel Islamagić, Grosupeljčan je podal do člana Maribora Tineta Čuka, ki je okroglo usnje potisnil v mrežo za 3:0. To je bil tudi izid polčasa. Po petih minutah igre so avstrijski kadeti znova prejeli gol. Po kotu Čuka, je do branilca Celja, sicer Ljubljančana Marka Stojinovića podal strelec prvega gola Jaka Čuber Potočnik, in mlajši brat kapetana reprezentance do 21 let Dušana Stojinovića je dosegel gol za končnih 4:0.

Tako so naši fantje brez prejetega gola, z danimi 13 goli in tremi zmagami na poti v zaključne kvalifikacije. Poleg njih gredo v nadaljnje boje reprezentantje Kosova, tretja Avstrija pa bo morala še malce počakati na izide ostalih skupin.

Nekaj stavkov je za naš portal povedal tudi drugi strelec kvalifikacijskih skupin Jaka Čuber Potočnik, ki je dejal: “Tekma z Avstrijo se je igrala pred polno tribuno. Vladalo je izjemno vzdušje v celotni ekipi, ki se je mudila v Avstriji. Od trenerja, pomočnikov, ostalega osebja, ter nas igralcev. Igra je bila na vseh treh tekmah odlična. Zelo sem vesel zadetkov, ter da ostaja strelska forma. Po mojem mnenju se je v igri iz tekme v tekmo napredovalo. Pohvalil, in zahvalil bi se številnim in neverjetnim navijačem iz Slovenije !! Sedaj pa vsi skupaj komaj čakamo žreb v elitni skupini, ki potem vodi na zaključni turnir šestnajsterice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Kek zapustil reprezentanco Slovenije in sedel na klop Hajduka?

Ni skrivnost, da so imeli pri Hajduku, pred začetkom sezone velike načrte, a se je kaj hit…