V soboto, 12. junija ob 20:00 se bosta na Stadionu Matije Gubca v Krškem na prijateljski tekmi pomerili ženski članski reprezentanci Slovenije in Hrvaške. Tekmo bo prenašal TV postaja Sportklub 2.


Tekmici sta se nazadnje srečali drugega marca 2019 na pokalu Siget, kjer je bil končni izid 0:0. Za obe reprezentanci bo to zadnji test pred odmorom. Po poletnem oddihu, bodo Slovenke v petek, 17.9. Igrale v Talinu, kjer bodo gostoje Estonkam. To bo prva kvalifikacijska tekma za SP 2023, ki ga skupaj organizirata Avstralija in Nova Zelandija.

Omenjeni turnir bo prvič štel 32 reprezentanc. Slovenija je v skupini I s Francijo, Grčijo, Walesom, Kazahstanom in Estonijo. Hrvaškim nogometašicam pa bodo v kvalifikacijah, v skupini G nasproti stale reprezentantke Italije, Švice, Romunije, Litve in Moldavije. Na SP gre zmagovalka skupine, drugouvrščena reprezentanca pa v dodatne kvalifikacije.

Slovenski selektor je 61-letni Mariborčan Borut Jarc. V igralski karieri, je kot vezist igral za Maribor in avstrijski FC Voitsberg. Bil je tudi mladinski reprezentant Jugoslavije. Kot trener je aktiven že 36 let. Doslej je vodil avstrijski FC Voitsberg, Celje, Rudar Velenje, Korotan, Šmartno, Drava Ptuj, Koper, Slovenija U15 fantje, Slovenija U19 fantje, in od decembra 2017 vodi žensko člansko reprezentanco.
Hrvaško žensko reprezentanco vodi 59-letni Mate Prskalo.

Slovenska 22-erica deklet ima tokrat devet legionark, sedem pa jih imajo naše južne sosede.

Slovenska kapetanka je 33-letna vezistka Mateja Zver, ki nosi v reprezentanci dres s številko 8, se je nedavno veselila naslova prvakinj Avstrije s svojim klubom SKN St.Pölten Frauen . Beleži 68 reprezentančnih nastopov, na katerih je dala 37 golov. Na drugi strani je kapetanka Hrvaške 31-letna Iva Landeka, ki je tudi vezistka. V reprezentanci nosi dres s številko 10. Proti Sloveniji v Krškem bo nastopila na 90 tekmi, zabila pa je že trinajst golov. Igra v prvi ženski francoski ligi za klub Montpellier Hérault Sport Club. Minulo sezono v tamkajšnji dvanajstčlanski ligi so zasedle nogometašice omenjenega kluba sedmo mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentančna okrepitev v Ljubljani

Novinke med žensko nogometno elito pri nas, so predstavile odmevno okrepitev na sredini ig…