Nogometaši počasi odštevajo dneve do zaključka sezone, ki pa jo bodo morali nekateri še malce podaljšati. Reprezentante namreč 10. junija čaka kvalifikacijska preizkušnja z Malto. Slovenska izbrana vrsta bo v obračun krenila v dokaj spremenjeni podobi, saj Boštjan Cesar, Miral Samardžić in Valter Birsa nimajo pravice nastopa, Kevin Kampl pa je poškodovan.


Katanec je na seznam uvrstil kar 27 nogometašev, saj je, kot je dejal selektor, položaj specifičen. Carpi in Frosinone z Luko Krajncem, Vidom Belcem in Aljažem Struno se namreč merijo v kvalifikacijah za preboj v Serie A. Tako je posledično širok izbor med branilci, saj je na seznamu kar 12 branilcev, za vratarsko mesto pa kandidirajo štirje vratarji.

Tako se je na seznamu prvič znašel tudi Matej Palčič, ki je ob Milivoju Novakoviću eden od dveh predstavnikov Maribora. Prvo ligo Telekom Slovenije predstavljajo še Grega Sorčan (Gorica), Jure Balkovec (Domžale), Miha Blažič (Domžale), Nemanja Mitrović (Olimpija), Matija Širok (Domžale) in Žan Majer (Domžale).

Na seznam so sicer uvrščeni Jan Oblak, Vid Belec, Jan Koprivec, Grega Sorčan, Jure Balkovec, Miha Blažič, Antonio Delamea Mlinar, Bojan Jokič, Luka Krajnc, Miha Mevlja, Nemanja Mitrović, Matej Palčič, Gregor Sikošek, Aljaž Struna, Nejc Skubic, Matija Širok, Rene Krhin, Jasmin Kurtič, Žan Majer, Nik Omladič, Rajko Rotman, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Robert Berič, Roman Bezjak, Josip Iličić in Milivoje Novaković.

Reprezentanca se bo sicer zbrala že v četrtek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …