Z reprezentančnim seznamom je danes popoldne postregel tudi Primož Gliha, selektor mlade izbrane vrste, ki bo pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo za igralce do 21 let, ki ga bo leta 2017 gostila Poljska, formo svojih izbrancev preveril na dveh prijateljskih tekmah.


Mladi Slovenci se bodo 26. marca v Kopru pomerili z ukrajinskimi vrstniki, štiri dni kasneje pa bo v Celju odigrana še tekma z Makedonci. Gliha je na reprezentančni seznam uvrstil 23 nogometašev, med katerimi četverica že igra v tujini. To so Grega Zabret, Ben Gasser, Jon Gorenc Stankovič in Luka Krajnc, ki pa ga je Srečko Katanec, selektor članske izbrane vrste, uvrstil tudi na seznam nogometašev, ki jih bo popeljal na prijateljsko tekmo v Katar, ki bo na sporedu 30. marca, zato bo mladi branilec italijanske Cesene na voljo zgolj za tekmo z Ukrajinci.

Prvič je povabilo mlade reprezentance prejel tudi Luka Zahović, o katerem je bilo v povezavi z reprezentančnim nastopanjem jeseni prelitega precej črnila. Ob Zahoviću je na seznamu še nekaj nogometnih upov, ki v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije že nosijo precejšnje breme.

Foto: NZS

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…