Slovenski nogometaši so v Štožicah premagali Albance z 1:0. Edini zadetek je v prvem polčasu zadel Kevin Kampl, v 2. polčasu pa je z odličnimi obrambami blestel najboljši slovenski vratar Samir Handanović. Čeprav je Slovenija z desetimi točkami še vedno na predzadnjem mestu skupine E, je poleg Norveške, Islandije in Albanije še vedno v igri za drugo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014.


SLOVENIJA 1:0 ALBANIJA
Strelci: Kampl (19)

Slovenija: Handanović, Brečko, Ilić, Kelhar, Jokić, Krhin, Kurtić, Birsa (Mertelj 74), Kampl (Ljubijankić 91), Kirm, Novaković (Matavž 83). Selektor: Srečko Katanec.
Albanija: Berisha, Lila, Cana, Teli, Agoli, Bulku (Salihi 53), Roši, Kace, Baša, Rama, Cani (Mehmeti 71). Selektor: Gianni De Biasi.

Obe ekipi sta v tekmo krenili dokaj previdno, zato gledalci v prvih dvanajstih minutah niso videli nobenih priložnosti za zadetek. V 12. minuti so Slovenci prišli do prvega kota. Iz kota je podal Andraž Kirm, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Rene Krhin, ki z glavo žoge ni dobro zadel in lepa priložnost je splavala po vodi. V 19. minuti pa veselje domačih navijačev na tribuni. Andraž Kirm je z leve strani podal Kevinu Kamplu, ta pa je nato z 20 metrov mojstrsko zadel levi zgornji kot vratarja Berishe. Zadetek Slovenije je povsem umiril samozavestne Albance, utihnili so tudi njihovi navijači. Čez 5 minut pa strelec vodilnega zadetka imel znova priložnost za zadetek, a je njegov strel blokirala albanska obramba. V tej minuti je madžarski sodnik prvič posegel po rumenem kartonu, dobil ga je Jasmin Kurtić zaradi grobega prekrška. V 36. minuti nova lepa priložnost za Slovenijo. Po desni strani je potegnil Valter Birsa, ki je lepo našel povsem osamljenega Kampla, ta pa je sprožil z roba kazenskega prostora, njegov strel je bil prešibak, zato albanski vratar ni imel težjega dela. Kampl je v tej akciji imel tudi boljšo rešitev, saj bi se namesto strela lahko odločil za podajo Novakoviću, ki je bil v odličnem položaju. Čez dve minuti se je za strel odločil Valter Birsa, vendar je bila obramba Albanije na mestu pa je bila in  žogo izbila iz kazenskega prostora. V 44. minuti so do solidne priložnosti za zadetek prišli tudi gosti. Proti vratom Handanovića je sprožil Roši, a je žoga letela preveč po sredini, zato Samir ni imel nikakršnih težav.

Tudi v 2. polčasu sta obe ekipi nadaljevali s previdno igro. Šele v 50. minuti so prvi nevaren del sprožili domači nogometaši. Z razdalje je poizkusil Mišo Brečko, žoga pa je švignila čez vrata Beriše. V 53. minuti se je gostujoči selektor odločil za prvo menjavo. S prihodom rezervista Salihija so se Albanci razigrali in postajali vse bolj nevarni. V 54. minuti je najprej Rama udaril z okoli 25 metrov, Handanović je žogo izbil v kot. Malo kasneje še večja priložnost za Cano, ki pa je žogo slabo zadel, tako da je končala v Handanovićevem naročju. V nadaljevanju je najboljši slovenski vratar ubranil strel Salihiju, nato pa še strel po podaji s kota Agollija, ustrelil pa je Baša. V 65. minuti zopet dve izjemni priložnosti za Albance. Najprej je Rama poskušal z leve strani kazenskega prostora, a je Samir s panterskim skokom žogo odbil v kot. Isti igralec je čez nekaj sekund zapretil še enkrat, tokrat je bil po podaji s kota najvišji z glavo, a je le za malo zgrešil okvir vrat. Slovenci so se v nadaljevanju otresli albanskega pritiska in z odliko opravili obrambne naloge. Albanci so do konca tekme nekajkrat neuspešno poskušali s streli od daleč. Domači so se le veselili minimalne, a dragocene zmage in se maščevali Albancem za poraz na prvi tekmi v Tirani.

Prvi del je slovenska reprezentanca opravila. Z neprepričljivo igro in mojstrovino Kevina Kampla je Slovenija z zmago osvojila tri zelo pomembne točke. Drugi del naloge pa Slovence v torek čaka gostovanje na vročem Cipru

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…