Slovenski nogometaši so v Štožicah premagali Albance z 1:0. Edini zadetek je v prvem polčasu zadel Kevin Kampl, v 2. polčasu pa je z odličnimi obrambami blestel najboljši slovenski vratar Samir Handanović. Čeprav je Slovenija z desetimi točkami še vedno na predzadnjem mestu skupine E, je poleg Norveške, Islandije in Albanije še vedno v igri za drugo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014.


SLOVENIJA 1:0 ALBANIJA
Strelci: Kampl (19)

Slovenija: Handanović, Brečko, Ilić, Kelhar, Jokić, Krhin, Kurtić, Birsa (Mertelj 74), Kampl (Ljubijankić 91), Kirm, Novaković (Matavž 83). Selektor: Srečko Katanec.
Albanija: Berisha, Lila, Cana, Teli, Agoli, Bulku (Salihi 53), Roši, Kace, Baša, Rama, Cani (Mehmeti 71). Selektor: Gianni De Biasi.

Obe ekipi sta v tekmo krenili dokaj previdno, zato gledalci v prvih dvanajstih minutah niso videli nobenih priložnosti za zadetek. V 12. minuti so Slovenci prišli do prvega kota. Iz kota je podal Andraž Kirm, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Rene Krhin, ki z glavo žoge ni dobro zadel in lepa priložnost je splavala po vodi. V 19. minuti pa veselje domačih navijačev na tribuni. Andraž Kirm je z leve strani podal Kevinu Kamplu, ta pa je nato z 20 metrov mojstrsko zadel levi zgornji kot vratarja Berishe. Zadetek Slovenije je povsem umiril samozavestne Albance, utihnili so tudi njihovi navijači. Čez 5 minut pa strelec vodilnega zadetka imel znova priložnost za zadetek, a je njegov strel blokirala albanska obramba. V tej minuti je madžarski sodnik prvič posegel po rumenem kartonu, dobil ga je Jasmin Kurtić zaradi grobega prekrška. V 36. minuti nova lepa priložnost za Slovenijo. Po desni strani je potegnil Valter Birsa, ki je lepo našel povsem osamljenega Kampla, ta pa je sprožil z roba kazenskega prostora, njegov strel je bil prešibak, zato albanski vratar ni imel težjega dela. Kampl je v tej akciji imel tudi boljšo rešitev, saj bi se namesto strela lahko odločil za podajo Novakoviću, ki je bil v odličnem položaju. Čez dve minuti se je za strel odločil Valter Birsa, vendar je bila obramba Albanije na mestu pa je bila in  žogo izbila iz kazenskega prostora. V 44. minuti so do solidne priložnosti za zadetek prišli tudi gosti. Proti vratom Handanovića je sprožil Roši, a je žoga letela preveč po sredini, zato Samir ni imel nikakršnih težav.

Tudi v 2. polčasu sta obe ekipi nadaljevali s previdno igro. Šele v 50. minuti so prvi nevaren del sprožili domači nogometaši. Z razdalje je poizkusil Mišo Brečko, žoga pa je švignila čez vrata Beriše. V 53. minuti se je gostujoči selektor odločil za prvo menjavo. S prihodom rezervista Salihija so se Albanci razigrali in postajali vse bolj nevarni. V 54. minuti je najprej Rama udaril z okoli 25 metrov, Handanović je žogo izbil v kot. Malo kasneje še večja priložnost za Cano, ki pa je žogo slabo zadel, tako da je končala v Handanovićevem naročju. V nadaljevanju je najboljši slovenski vratar ubranil strel Salihiju, nato pa še strel po podaji s kota Agollija, ustrelil pa je Baša. V 65. minuti zopet dve izjemni priložnosti za Albance. Najprej je Rama poskušal z leve strani kazenskega prostora, a je Samir s panterskim skokom žogo odbil v kot. Isti igralec je čez nekaj sekund zapretil še enkrat, tokrat je bil po podaji s kota najvišji z glavo, a je le za malo zgrešil okvir vrat. Slovenci so se v nadaljevanju otresli albanskega pritiska in z odliko opravili obrambne naloge. Albanci so do konca tekme nekajkrat neuspešno poskušali s streli od daleč. Domači so se le veselili minimalne, a dragocene zmage in se maščevali Albancem za poraz na prvi tekmi v Tirani.

Prvi del je slovenska reprezentanca opravila. Z neprepričljivo igro in mojstrovino Kevina Kampla je Slovenija z zmago osvojila tri zelo pomembne točke. Drugi del naloge pa Slovence v torek čaka gostovanje na vročem Cipru

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…