Slovenska reprezentanca do 19 let bo tudi tokrat ena od udeleženk memorialnega turnirja Valentina Granatkina, ki ga bodo med 3. in 11. januarjem organizirali v ruskem St. Petersburgu.


Na turnirju poimenovanem po prvem podpredsedniku mednarodne nogometne zveze FIFA, bo Slovenija sodelovala še tretjič zapored. Zmago z lanskega turnirja, ki je bil organiziran še 26. v zgodovini, branijo Japonci, Slovenci pa so po porazu z ekipo St. Petersburga zasedli osmo mesto izmed šestnajsterice ekip. Za razliko od minulega turnirja so pred letošnjim spremenili tudi sistem tekmovanja, saj bo v uvodnem delu tekmovanja osemnajst reprezentanc razdeljenih v šest skupin po tri reprezentance. Več o sistemu tekmovanja, ki je tokrat nekoliko bolj zapleten, si lahko preberete na tej povezavi. Če bo ekipa prvi del tekmovanja končala na prvem mestu skupine, se bo v nadaljevanju borila za uvrstitev med prvim in šestim mestom, drugouvrščena ekipa bo igrala za razvrstitev med sedmim in dvanajstim mestom, tretjeuvrščenim ekipam pa pripada le še borba za mesta na dnu razvrstitve.

Slovenija se bo za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem turnirja v skupini C borili z Bolgarijo in Kazahstanom, v drugem delu pa bi se lahko pomerili z Rusijo, Litvo, Moldavijo, Belorusijo, Estonijo ali Latvijo. Slovence bo vodil Igor Benedejčič, saj dosedanji selektor Primož Gliha z novim letom prevzema dolžnosti selektorja reprezentance do 21 let. Na turnir bo odpotovala spodnja osemnajsterica nogometašev.

B6HfdMBCIAAg4vO

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…