Medtem ko fantovska kadetska izbrana vrsta z elitnim krogom kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo pričenja že v soboto, dekliško mladinsko reprezentanco omenjeni turnir čaka aprila. Še pred tem bodo mlade Slovenke odigrale dve prijateljski tekmi z Madžarsko, ki bosta služili kot generalki.


“To bo neke vrste generalka pred sklepnim delom kvalifikacij, ki nas čakajo aprila. Tokrat je vpoklicanih dvajset deklet, izmed teh jih bomo za t.i. Elite Round kvalifikacij izbrali osemnajst,” je za spletno stran NZS dejala Petra Mikeln, ki sicer ne more računati na vse najboljše posameznice, saj so nekatere težje poškodovane. Slovenke, ki se bodo zbrale v ponedeljek, 23. marca, bodo Madžarke najprej gostile na domačih tleh, saj se bosta reprezentanci v torek, 24. marca, ob 15. uri pomerili v Hotizi, dva dni kasneje pa sledi še gostovanje pri sosedih, v Szepetneku se bo srečanje pričelo že ob 13. uri.

Ob dvajseterici vabljenih igralk so se na čakanju znašle še Manca Kutnjak (NK Krim), Nika Babnik (NK Krim), Ana Mele (ŽNK Jevnica), Jana Čančala (ŽNK Maribor), Petra Zalaznik (ŽNK Radomlje), Karmen Godina (ŽNK Teleing Pomurje) in Naja Miličić (ŽNK Ptuj).

WU19

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…