Slovenska reprezentanca do 19 let je včeraj na memorialnem turnirju Valentina Granatkina, na katerem poleg Slovenije igra še petnajst reprezentanc, remizirala z vrstniki iz Estonije. Zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegel Gal Primc, potem ko je v 79. minuti zadel za izid 1:1.


Slovenci so sicer že v 17. minuti ostali z igralcem manj, saj je Žan Kumer takrat prejel še drugi rumeni karton. Estonci so povedli tik pred odhodom na odmor, potem ko je v 45. minuti zadel Jarva. Selektor mladinske reprezentance, Primož Gliha, po tekmi ni bil razočaran z osvojeno točko: “Igrali smo težko tekmo, saj smo igrali z desetimi več kot sedemdeset minut. Ne želim komentirati sodniških odločitev, moja naloga je motivirati igralce kljub vsemu, kar se dogaja. Na nek čuden način nam je manjko enega igralca celo pomagal, dobili smo dragocene izkušnje igranja z igralcem manj, pričeli smo pritiskati na nasprotnike in odločneje napadli.”

Slovenijo v skupini B čakata še obračuna z Moldavijo in Rusijo, s katero se bodo udarili jutri, ob 16. uri po slovenskem času. Domači so sicer v včerajšnjem dvoboju s 4:1 premagali reprezentanco Moldavije. Po skupinskem boju pa sledijo še tekme za razvrstitev po mestih.

SLOVENIJA 1:1 ESTONIJA
Strelci: Grilc (79), Jarva (45)
Slovenija: Sorčan, Primc, Kumer, Zupanc, Taneski, Ožbolt (54 Vokič), Lorbek (79 Jugovar), Gajič (46 Adamič), Krivičič (68 Vidovič), Petrovčič (46 Plavšič Vajde), Nemanič (65 Poljanec). Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…