Za razliko od kadetske reprezentančne selekcije, ki je v minulih dneh izgubila obe tekmi s hrvaškimi vrstniki, so mladinci v prvi prijateljski tekmi s Hrvaško iztržili remi. Obračun v Umagu se je zaključil z izidom 2:2.


Po polovici prvega polčasa je varovancem trenerja Igorja Benedejčiča, ki se pripravljajo na marčevski elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kazalo še bistveno bolje. Slovenci so namreč povedli že po četrt ure igre, ko je mrežo gostiteljev načel Kevin Žižek, mladi up Brava, sedem minut zatem pa je slovensko prednost podvojil Sandi Ogrinec, sicer mladinec Maribora. Hrvati so se v igro vrnili v 32. minuti, ko je Roka Vodiška, ki se bo pripravam Olimpije prav v Umagu priključil z nekajdnevno zamudo, ugnal Plantak, po menjavah v drugem polčasu pa je za izenačenje v 83. minuti poskrbel Kulenović.

Mladinski reprezentanci Slovenije in Hrvaške se bosta še drugič pomerili že jutri, ko bo obračun odigran v Dekanih. Srečanje se bo pričelo točno opoldne.

HRVAŠKA U19 2:2 SLOVENIJA U19
Plantak (32′), Kulenović (83′); Žižek (15′), Ogrinec (22′)
Slovenija: 
Vodišek, Karič Šoštarič (79′ Ahec), M. Klemenčič, Flis, Ivkić, Žižek (46′ Marcius), Šušnjara (46′ Dedič), Žužek (46′ Tijanič), Pišek, Ogrinec (63′ Škrbec), Kramarič (46′ Marinič). Selektor: Igor Benedejčič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mijatović o Keku: “Sodelovanje ni bilo nikoli vprašljivo.”

Po včerajšnjem pomembnem rezultatu v Ligi Narodov, ko je Slovenija z remijem proti Švedski…