Potem ko so slovenski mladci včeraj ugnali grške vrstnike, so se v finalnem obračunu turnirju v spomin na Valerija Lobanovskega pomerili še z domačo Ukrajino. Potem ko se je redni del obračuna končal z remijem, za Slovenijo je po lepi podaji Šporarja zadel Zahović, so o zmagovalcu turnirju odločali streli z bele točke, kjer so krajšo potegnili domači. Z dvema obrambama v sedmih serijah je bil osrednji junak slovenske zmage Aljaž Cotman, vratar Maribora.


Ukrajinci so sicer povedli v 29. minuti, ko je predložek izkoristil Jurčenko in načel slovensko mrežo. Izbranci selektorja Primože Glihe so hitro odgovorili in imeli že dve minuti zatem priložnost za izenačenje, a je Alen Ožbolt s petih metrov zadel zgolj okvir vrat. V drugem polčasu je sledil pritisk domače čete, a so se naši obranili in v 77. minuti tudi izenačili. V hitre protinapad je po desni strani igrišča krenil Andraž Šporar in, potem ko se je otresel svojega čuvaja, pred domačim golom našel osamljenega Luko Zahovića, ki je z rutiniranim strelom zadel za 1:1. Do zaključka obračuna novih zadetkov ni bilo, čeprav je imel še dve priložnosti Šporar, še posebej nevaren je bil strel v zadnjih sekundah sodniškega dodatka, ko pa se je z obrambo izkazal vratar Šeremeta, ki je žogo po strelu z roba kazenskega prostora izbil čez svoja vrata. In o zmagovalcu so odločale enajstmetrovke.

Zahović, Hotić, Krivičič, Vekić so bili v uvodnih štirih serijah natančni, ob prvem poizkusu Ukrajincev se je z obrambo izkazal tudi Aljaž Cotman, medtem ko je v peti seriji zatajil kapetan Luka Krajnc, saj je ukrajinski vratar Šeremeta prebral namero branilca Cesene. Sledili so še trije natančni streli, za Slovenijo sta bila uspešna Kapun in Krefl, Cotman pa je v sedmi seriji zaustavil strel Dutsa in Sloveniji priigral zmago na turnirju.

UKRAJINA U21 1:1 SLOVENIJA U21 zmaga Slovenije po enajstemetrovkah 5:6
Jurčenko (29′); Zahović (77′)

Slovenija U21: Cotman, Bajrić, Gorenc Stankovič, Krajnc, Bajrić, Pihler, Benedičič, Balkovec, Šme, Vancaš, Kastrevec, Ožbolt. Igrali so še: Šporar, Zahović, Hotić, Krefl, Krivičič, Kapun, Vekić. Selektor: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…