V švicarskem Nyonu so danes izžrebali kvalifikacijske skupine za evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bo leta 2017 gostila Poljska. Ples kroglic je Sloveniji namenil skupino 2, v kateri so še reprezentance Italije, Srbije, Irske, Litve in Andore.


Izbranci novega selektorja Primoža Glihe, ki so bili pred žrebom postavljeni v tretji boben, bodo imeli zahtevno nalogo, saj gre za težko skupino. Italijani so namreč v kategoriji do 21 let najuspešnejša evropska država, saj je reprezentanca osvojila kar pet naslovov, zadnjega sicer leta 2004, trenutno pa so aktualni podprvaki, potem ko so leta 2013 v finalu s 4:2 izgubili z Italijani. Nič manj zahteven nasprotnik ne bodo niti Srbi, ki v zadnjem času razpolagajo s precej mladinskimi uspehi. Tudi po zaslugi zapuščine Jugoslavije se lahko pohvalijo z enim naslovom prvakom, še trikrat so bili podprvaki, nazadnje leta 2007, a na ospredje prihaja zasedba, ki je leta 2013 v mladinski konkurenci pokorila evropsko konkurenco.

Na zaključni turnir na Poljskem se bo neposredno uvrstil zgolj zmagovalec posamezne skupine, medtem ko se bodo najboljše štiri drugouvrščene ekipe (štejejo le tekme s prvo, tretjo in četrto in peto ekipo skupine) iz devetih kvalifikacijskih skupin pomerile za dve preostali prosti mesti v dodatnih kvalifikacijah. Na prvenstvo je že uvrščena gostiteljica Poljska.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…