Člansko reprezentanco jutri zvečer čaka prijateljski obračun s Severno Irsko, mlada izbrana vrsta pa bo ob 18. uri, na zelenici koprske Bonifike, pričela obračun z južno sosedo Severne Irske, reprezentanco Irske do 21 let. Reprezentanci se v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo borita za drugo mesto v skupini 2.


Slovenci, ki so v šestih tekmah osvojili dvanajst točk, so pred dnevi zdrsnili na tretje mesto. Srbija, ki je konec minulega leta klonili v Kopru, je po pričakovanjih ugnala Andoro. Svetovni prvaki so se z zmago z 0:4 zavihteli pred Slovenijo, ki pa bi se lahko s ponedeljkovim uspehom znova zavihtela pred nekdanjo bratsko republiko, za katero trenutno zaostaja za točko. Slovensko reprezentanco do 21 let do zaključka kvalifikacij čakajo še trije obračuni, po jutrišnji tekmi z Irsko bodo mladi Slovenci jeseni gostovali prav na Irskem in nazadnje še v Srbiji, kjer se bo najverjetneje odločalo o drugem mestu. V dodatne kvalifikacije se bodo uvrstila štiri najboljša drugouvrščena moštva v devetih skupinah.

Srbijo pred tekmo s Slovenijo čaka še gostovanje v Italiji, pri vodilni ekipi lige, in domači obračun z Irsko, ki pa bi se lahko s tremi zmagami v zaključku kvalifikacij vmešala v boj za drugo mesto. Tega se zavedajo tudi v slovenskem taboru. “Bitka med nami bo verjetno trajala vse do zadnjega trenutka, saj bodo Italijani po vsej verjetnosti rutirano odigrali do konca in bodo prvi, mi pa moramo dobiti tekmo z Irci,” pred zadnjo domačo kvalifikacijsko poudarja selektor Primož Gliha, ki ima precej težav s sestavo ekipe, saj pogreša poškodovana Jana Gorenca Stankoviča in Andraža Šporarja ter tudi Petra Stojanovića, ki zaradi prepovedi igranja nima pravice nastopa, zato je lahko s člansko izbrano vrsto odpotoval na Severno Irsko.

Še pomembnejša vloga tako čaka tudi Dino Hotića, ki se je z zadetkom izkazal v tekmi s Srbijo, že pred tem je v Celju zatresel tudi litovsko mrežo. “Vselej, ko se lahko boriš za napredovanja, so pričakovanja velika. Igrali bomo svojo igro, skušali čim bolje odigrati, točke pa bomo seštevali ob koncu kvalifikacij. Z irske strani pričakujem dolge žoge na osrednjega napadalca, ki je močan v skoku,” poudarja vezist Slovenije, ki je spomladi svoj prostor pod soncem našel v Krškem, kamor so ga za pol leta posodili Mariborčani, v dresu posavskega prvoligaša pa igra eno osrednjih vlog v zvezni vrsti.

Podobno velja tudi za Miho Zajca, ki se je iz rezervista pod vodstvom Marijana Pušnika, po prihodu Marka Nikolića prelevil v eno najmočnejših orožij Olimpije in si z dobrimi predstavami priigral tudi krstne minute v članski izbrani vrsti. “Gre za zelo pomembno tekmo. Biti moramo povsem osredotočeni in iti na zmago. Menim, da se bomo znašli tudi v vlogi favorita, moramo biti samozavestni, saj imamo dobro ekipo,” poudarja Šempetrčan, ki bo skušal s soigralci nadaljevati slab niz Irske, ki je izgubila zadnje tri kvalifikacijska srečanja, ob dveh porazih z Italijo so otoško državo presenetili tudi Litovci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…