Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let se ej včeraj v Gornji Radgoni pomerila z vrstniki iz Švice. Za zmago s 3:1 sta v dresu Slovenije zadela Kai Cipot in Nik Prelec, ki je bil uspešen dvakrat.


Mladi upi Slovenije so povedli v 22. minuti srečanja, ko je na podajo Prelca, v polno meril Cipot. Gostje so uspeli izenačiti v 37. minuti, z bele točke je bil natančen Werthüller. Kljub prejetemu zadetku, je Slovenija na odmor odšla s prednostjo, tri minute pred iztekom polčasa je za 2:1 zadel Prelec. Zmago so Slovenci potrdili v 18. minuti drugega polčasa, ko je bil še drugič na srečanju uspešen Prelec. 

“Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, si ustvarili veliko priložnosti, zabili tri zadetke in zasluženo zmagali. Bili smo boljši, v nekaterih elementih igre smo bili zelo dobri. Disciplina je bila na najvišjem nivoju, zato je bilo lažje tudi v fazi napada, saj smo si lahko ustvarili veliko situacij. Lahko smo zadovoljni z današnjo zmago, vendar se je potrebno dobro spočiti, saj naš že v četrtek čaka nova tekma, ki bo težja od današnje. Dobro se moramo pripraviti na novo tekmo in jo odigrati čim bolje. Švicarji imajo širok kader, mi pa se moramo prešteti, saj je nekaj igralcev danes utrpelo lažje poškodbe in upam, da ne bodo imeli večjih težav,” je po zmagi dejal Agron Šalja, selektor Slovenije.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SLOVENIJA U19 – ŠVICA U19 3:1
Cipot 22′, Prelec 42′, 63′; Werthüller 37’ (11m)

Slovenija U19: Gril, Matko, Španring, Laci, Maher, Pečar, Urbančič, Prelec, Svetlin, Mutavčić, Cipot
Igrali so še: Markuš, Repas, Simić, Feratović, Koritnik, Kurež. Selektor: Agron Šalja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…