Slovenska reprezentanca do 21 let se je danes v Ajdovščini pomerila z vrstniki iz Danske. Varovanci selektorja Tomaža Kavčiča so pred okrog 500 gledalci v tretjem kvalifikacijskem obračunu prišli do prve točke, potem ko se je srečanje končalo z izidom 2:2.


Povedli so sicer gostje, ki so v vodstvo prešli po dobre pol ure igre, potem ko se je med strelce vpisal Nicolai Brock-Madsen. Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je le dve minuti kasneje po lepi podaji Andraža Šporarja iz težkega položaj zadel Haris Vučkić. Šest minut kasneje so Slovenci povedli, po nekaj podajah na sredini igrišča, se je za strel iz 25 metrov odločil prav asistent pri prvem zadetku, Andraž Šporar in matiral gostujočega čuvaja mreže, Frederika Ronnowa. Slovenci so v drugem polčasu posest prepustili gostom, sami pa so se osredotočili predvsem na protinapade. Gostje so do izenačenja prišli po dvajsetih minutah igre v drugem polčasu, med strelce pa se je ob prvem stiku z žogo vpisal Lasse Christensen. Slovenci so sicer v nadaljevanju drugega polčasa priti do novega vodstva in s tem tudi zmage, kar pa jim ni uspelo.

Naslednji preizkus mlade nogometaše čaka 11. oktobra, ko bodo gostovali na Danskem, zatem pa jih na slovenskih tleh čaka še obračun z bolgarskimi vrstniki.

SLOVENIJA 2:2 DANSKA
Strelci: Vučkič (32), Šporar (38) ; Brock-Madsen (30), L. Christensen (65)

Slovenija: Jug, Krajnc, Mitrovič, Trajkovski, Palčič, Črnic, Vučkič (69 Bratanović), Benedičič, Pučko, Vrhovec (79 Derviševič), Šporar (58 Zajc).
Danska: Ronnow, Remmer, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen, Olsen (65 L. Christensen), Thomsen, Larsen (12 Jradi), Poulsen, Brock-Madsen (89 Zohore), Toutouh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića ponovno brez zmage

Slovenska reprezentanca do 17 let je danes odigrala drugo tekmo proti vrstnikom iz Madžars…