Slovenska reprezentanca do 21 let se bo zgodaj popoldne, natančneje ob 13:30, v Stari Zagori pomerila z mlada bolgarsko reprezentanco, ki se s tekmo in tremi točkami več nahaja tik pred Slovenijo. Naši fantje bi z zmago ujeli Bolgare in ob morebitni zmagi Rusov tudi Estonce.


Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so v petek nesrečno izgubili na koprski Bonifiki, saj so Rusi preko Alekseja Nikitina zadeli v izdihljajih srečanja in osvojili vse tri točke, s pomočjo katerih so za nekaj ur zasedli tudi vrh lestvice skupine 2. Slovenci časa za objokovanje niso imeli, saj jih že danes čaka nov kvalifikacijski obračun z Bolgarijo. Če so naši v petek obžalovali pozni prejeti zadetek, pa so imeli ravno proti Bolgarom nekaj sreče, da so prišli do treh točk, saj je pred tedni Andraž Šporar z zadetkom v sodnikovem podaljšku poskrbel, da je Slovenija prišla do prve zmage v tem kvalifikacijskem ciklusu.

“Potrebno je dvigniti glave in proti Bolgariji vknjižiti tri točke,” je bil v izjavi za spletno stran kratek vratar reprezentance Ažbe Jug, ki se je proti Rusom predvsem v prvem polčasu kar nekajkrat izkazal in med drugim dvakrat zaustavil tudi nevarna poizkusa aktivnega Konstantina Bazeljuka, ki se je v prvem delu igre trikrat znašel pred slovenskimi vrati. Slovenci so si s porazom pošteno priprli vrata za napredovanje, saj imajo zato le še minimalne možnosti, a ostaja grenak priokus, saj so Slovenci v drugem polčasu in predvsem v zaključku tekme kar nekajkrat zapravili prigarano in praktično že osvojeno, nekaj podobnega pa lahko trdimo tudi za današnje nasprotnike. A tudi selektor Kavčič se po tekmi z Rusijo ni želel kaj preveč ozirati v preteklost in je misli že usmeril k tekmi z neugodno Bolgarijo: “Moramo se zbrati, spočiti in iti v Bolgarijo z namenom, da nekaj naredimo.”

Kavčič bo v Bolgariji pogrešal vezista celjskega prvoligaša Blaža Vrhovca, ki je na tekmi z Rusijo prejel drugi rumeni karton, ostali pa so na voljo. Glavni sodnik srečanja Eli Hacmon prihaja iz Izraela.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kek se zaveda zahtevnosti skupine

Po žrebu skupin za evropsko prvenstvo, Slovenija bo prihodnje leto v Nemčiji igrala z Angl…