Danes bodo na delu kar tri državne selekcije. Največ pozornosti bo seveda namenjene gostovanju članske vrste v Švici, kjer bo četa selektorja Srečka Katanca lovila dodatne kvalifikacije za Svetovno prvenstvo. Mladinska reprezentanca se bo v Bakovcih v zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja ob 15. uri pomerila z Andoro, reprezentanco do 21 let pa čaka obračun z Bolgarijo.


Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so se iz petkovega gostovanja na Danskem vrnili s točko, a bi lahko bil razplet precej drugačen, saj so Slovenci z zadetkoma Jeleniča in Šporarja ob polčasu vodili z 2:0, vendar v drugem delu igre popustili in dovolili domačim, da so ujeli priključek in remi. Točka iz težkega gostovanja v Aalborgu je zagotovo uspeh, kljub temu pa ostaja grenak priokus, kar je v izjavi za Nogometno zvezo Slovenije potrdil tudi Ažbe Jug, ki bo tudi danes zadnja ovira za bolgarske napadalce: “Pritiska ni bilo, le razočaranje, da smo iz nog spustili tri točke. Težko je bilo zato, ker bi lahko zmagali. Tri točke so bile zelo blizu. Napake, ki smo jih ponavljali tako proti Estoncem, Rusom in Dancem, se ne smejo več ponavaljati. Težava je, da ko hitro dosežemo zadetek, se potem preveč odpremo zadaj.”

Mlado reprezentanco danes ob 17. uri v novogoriškem Športnem parku čaka obračun z vrstniki iz Bolgarije, ki v skupini 2 za Rusijo in Dansko zaseda tretje mesto. Bolgari, ki so odigrali tekmo več kot Slovenci, so v petih obračunih zbrali osem točk, a je potrebno obenem povedati, da so že dvakrat igrali z najslabšo reprezentanco skupine, Andoro, ki so jo obakrat premagali z izidom 3:0. Kljub temu pa ne gre za naivno reprezentanco, saj so v petkovem obračunu reprezentanci Rusije zabili tri zadetke in osvojili točko, česar se zaveda tudi Jug, ki sicer vse pogosteje sedi na rezervni klopi članske ekipe Bordeauxa: “Gradili bomo na igri prvih 45 minut na Danskem, hkrati pa se moramo zavedati, da so Bolgari trikrat zatresli rusko mrežo. Nikakor jih ne moremo podcenjevati. Čaka nas pomembna tekma, kjer bi nam tri točke dovolile lažje zadihati.”

Obračun med Slovenijo in Bolgarijo si bo možno v prenosu ogledati tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…