Srečko Katanec je na včerajšnji novinarski konferenci še enkrat potrdil, da je začetno enajsterico v svoji glavi sestavil že pred prvim zborom reprezentantov. Selektor imen vseeno ni želel izdati, a praktično ni dvoma, da bo med enajstimi izbranci, ki bodo srečanje na zelenici Ljudskega vrta začeli od uvodne minute, tudi izkušeni Mišo Brečko.


“V tako kratkem času ni mogoče prav veliko opraviti na treningih, bo pa nedvomno prišla do izraza kilometrina, ki smo je z reprezentanco nabirali na južnoameriški turneji in ostalih akcijah, je o opravljenem delu v zadnjih treh dneh, reprezentanca se je v celoti zbrala šele v ponedeljek, dejal Mišo Brečko, ki bo danes kandidiral za okrogli,  70. nastop v dresu z državnim grbom, s čimer od sedanjih reprezentantov zaostaja zgolj za dvema, Boštjanom Cesarjem in Samirjem Handanovićem. Slovenci začetka kvalifikacij niso odprli najbolje, saj so se iz gostovanju v estonskem Talinu vrnili z ničlo, podobno kot tudi Švicarji, ki so pred domačim občinstvom doživeli poraz z Anglijo, kar pa po mnenju izkušenega bočnega branilca Švicarjev ne bo oviralo pri tekmi v štajerski prestolnici: “Prepričan sem, da ta poraz Švicarjev ni vrgel iz tira. Vsi vemo, da na evropsko prvenstvo vodita prvi dve mesti v skupini. Lahko se sicer primeri, da bi Švicarji postali nekoliko bolj nestrpni v končnici obračuna, če bi se znašli v rezultatskem zaostanku, ampak to so kalkulacije brez prave osnove.”

Kljub moči jutrišnjega nasprotnika, ta je z Anglijo izgubil po nizu enajstih kvalifikacijskih tekmah brez poraza, pa kapetan Kölna samozavestno napoveduje lov na tri točke in se obenem zaveda, da o svoji usodi na jutrišnjem obračunu v največji meri odločajo prav nogometaši sami: “Naš cilj so tri točke. Pokazati moramo dobro igro in verjamem, da nam lahko uspe. Razplet tekme bo v največji meri odvisen od nas samih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…