Slovenska izbrana vrsta je po včerajšnjem zboru na Brdu pri Kranju, danes že pridno trenirala v Kranju. Z izjemo Milivoja Novakovića in Nejca Pečnika, Zlatan Ljubijankić je odpadel zaradi poškodbe gležnja, so se pripravam že priključili vsi nogometaši, med katerimi vlada dobra volja in optimizem.


“Dejstvo je, da se z Anglijo ne igra vsak dan. Vse bomo naredili, da iztržimo dober rezultat, veliko nam bi pomenila že točka. V Angliji smo imeli možnosti za zmago, čeprav nismo igrali tako kot znamo. Na žalost smo zapravili vodstvo,” je že po včerajšnjem zboru dejal Mišo Brečko. Branilec nemškega Kölna je s 75 nastopi za Boštjanom Cesarjem in Samirjem Handanovićem tretji najizkušenejši člen zasedbe. Izkušeni Trboveljčan vlogo favorita po pričakovanjih prepušča Otočanom, kljub temu pa meni, da tudi Angleži niso nepremagljivi: “Anglija je premagljiva, a v vsakem primeru tudi nesporni favorit. V nogometu je vse mogoče in mi bomo naredili vse, da obdržimo točke doma.”

“Pred takšnimi tekmami si vselej motiviran, saj igraš doma pred polnim stadionom, poleg tega pa je želja po zmagi nad favoritom venomer prisotna. Tekma z Anglijo mora biti nekaj posebnega, saj zastopamo majhno državo,” je za spletno stran NZS dejal Bojan Jokić, ki je po enem letu, potem ko je okreval po težji poškodbi kolena, znova član izbrane vrste.

Podobno kot Brečko, tudi Jokić pred obračunom z Anglijo ostaja optimist: “Nikoli ne bom rekel, da je prvo mesto predaleč. Vedno je potrebno gledati naprej in le na ta način si lahko vedno boljši. Igramo doma, smo dobra ekipa in mislim, da jim lahko uspešno pariramo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…