Članska reprezentanca je vstopila v tretji dan priprav na tekmo s Škotsko. Izbrana vrsta po dveh opravljenih treningih šteje moža manj, saj je moral Žan Majer s poškodovano stegensko mišico zapustiti reprezentančno bazo, medtem ko so Josip Iličić, Kevin Kampl, Jan Oblak, Benjamin Verbič in Roman Bezjak vadili po prilagojenem programu.


V polnem ritmu že od prvega dne trenira Robert Berić, ki je zaradi poškodbe izpustil jesenski akciji, pred vročim gostovanjem na Škotskem pa Krčan napoveduje čvrst in trd dvoboj: “Vemo, da je Škotska zelo čvrsta, trda ekipa. Večina škotskih reprezentantov igra v angleški Premier ligi, ki je fizično zelo močna, kar sicer velja tudi za najmočnejše francosko tekmovanje, kjer igram tudi sam. V vsakem primeru se bo potrebno z nasprotnimi branilci kosati po najboljših močeh.”

Berić se bo v napadu kosal z močnimi branilci, podobna naloga pa v obrambi čaka tudi Mirala Samardžića. “Lepo, da smo se zbrali. Mislim, da so vsi fantje zadovoljni z reprezentančnim vpoklicem, našim druženjem in upam, da uspešnim sodelovanjem v nadaljevanju kvalifikacij,” je dejal Jeseničan, ki se je med zimskim prestopnim rokom preselil v Turčijo, a za zdaj v dresu Akhisarja še nima najvidnejše vloge. S tem Gorenjec ni najbolj zadovoljen, a upa, da se bo to spremenilo s spremembo na trenerski klopi.

Tudi izkušeni branilec v obračun z reprezentanco Škotske, ki je v štirih tekmah vknjižila prav toliko točk, vstopa z optimizmom. V slogu klenega Gorenjca poudarja, da se Slovenci Škotov ne bojijo: “Osebno grem vsako tekmo na tri točke, je pa res, da se vselej ne izide. Škotov se ne bojimo, bomo pa morali biti pazljivi na njihov slog igre. Z njihove strani lahko pričakujemo številne dolge žoge in borbo do konca. Do nedelje imamo še dovolj časa za analizo in primerno pripravo na tekmo.”

Slovensko izbrano vrsto znova krasi trdna obrambna vrsta, Jan Oblak je mrežo zaklenil proti Slovaški, Angliji in Malti, nepremagan pa je že 326 minut. Tudi to pri obrambni vrsti vzbuja razloge za dobro voljo. “Obramba lahko izpade dobro le v primeru, da v obrambnih akcijah sodeluje celotna ekipa. Dodatno samozavest nam daje tudi Jan Oblak, ki igra na vrhunskem nivoju in je odličen vratar,” zaključuje Samardžić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…