EuroGO


Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

Po dveh krogih, ko je zatresel mrežo Švice in dvakrat Litve, se Milivoju Novakoviću na gostovanju v Londonu ni uspelo vpisati med strelce. Angleži so obračun dobili s 3:1, naši so povedli z avtogolom Jordana Hendersona, zato Novaković ostaja edini strelec zadetkov Slovenije v letošnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

“Težko je bilo, saj nihče ne prevzame odgovornosti in zadrži žoge, kot pri Angliji Wilshere. Ampak vseeno, če povedeš na Wembleyju, to je nekaj pomeni, ampak nato po naših napakah hitro prejeli dva zadetka in tekma se je obrnila, tako kot se je. Na računu imamo šest tekem, s to tekmo se ne rabimo preveč obremenjevati. Si je pa potrebno priznati in povedati, da smo igrali slabo in to je potrebno izboljšati do naslednje tekme,” je brez dlake na jeziku in brez nepotrebnega olepševanja po tekmi dejal Milivoje Novaković, ki je bil ,ob pretežno angleški posesti žoge, odrezan od igre in je srečanje, z izjemo strela sredi prvega polčasa, ko je z glavo po kotu za las zgrešil okvir vrat, brez pravih priložnosti. Izkušeni Ljubljančan je nadaljeval v podobnem slogu in dodal, da si mora ekipa v bodoče več upati: “O tem težko razglabljam. Več si moramo upati. To so tekme, za katere se živi. Ni potrebno imeli velikega strahu, dovolj je pozitivni strah, igralci treniramo vsak dan, zato ne vidim razloga zakaj se bojimo. Sam sem dojel, kot da se malce bojimo. Vemo, kdo so naši nasprotniki, koga moramo premagati, da ostanemo v igri do konca kvalifikacij.”

Napadalec japonskega Shimizuja, ki na strelski reprezentančni lestvici lovi Zlatka Zahovića, je obenem še pristavil, da bo potrebno v bodoče igrati boljše, tudi nekateri soigralci bodo morali na svoja pleča prevzeti več odgovornosti: “Smo razočarani. Vemo, da lahko igramo boljše, tega se vsi zavedamo. Trening je trening, tekma pa je tekma. Odgovornost je potrebno prevzeti na tekmah, ne na treningih, delati je potrebno naprej. Igrali smo, kot sem že dejal, slabo, ampak borbe nam ne more nihče očitati. Gremo naprej, čakajo nas nove tekme in izzivi, še vedno smo v igri, kar je najbolj pomembno.”

Kot dolgoletni nogometaš Kölna je v svoji karieri gostoval na največjih nemških stadionih, kjer znajo navijači ustvariti precej bolj bučno podporo, zato ob tokratnem obisku Wembleyja, vsaj po tekmi ni kazal preveč navdušenja nad vzdušjem na tribunah: “Drugič sem že na tem stadionu. Ampak vseeno je čast igrati na takšnem stadionu in proti takšni reprezentanci. Ko si na igrišču in se osredotočiš na tekmo ne dojameš, kaj se dogaja okoli tebe.

  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Kek zapustil reprezentanco Slovenije in sedel na klop Hajduka?

Ni skrivnost, da so imeli pri Hajduku, pred začetkom sezone velike načrte, a se je kaj hit…