Milivoje Novaković je z izkoriščenim strelom z bele točke Slovenijo popeljal do zlata vrednih treh točk. 35-letni napadalec skozi srečanje, vse do sodniškega zadetka, ni imel pravih možnosti za dokazovanje strelske forme, a kot je po tekmi tudi sam dejal, je ne glede na vse, najpomembneje to, da je Slovenija vknjižila prvi komplet točk.


“Bilo je težko, Švica je vrhunska reprezentanca. Dali smo vse od sebe, Samir nas je rešil pred hitrim zaostankom in mislim, da je prav on zaslužen za to zmago. Fantje so dal vse od sebe, kolektiv in podpora navijačev sta danes zmagala. Vidimo, da v Mariboru vlada pozitivna energija in to te nagradi. Vsi smo veseli, uživamo v teh trenutkih, že jutri pa se pripravljamo na nove obveznosti,” so bile po prihodu iz slačilnice uvodne besede strelca odločilnega zadetka na včerajšnjem obračunu Slovenije in Švice. Izkušeni Ljubljančan je v 79. minuti, potem ko je sodnik Wolfgang Stark po prekršku Johana Djorouja nad Kevinom Kamplom pokazal na belo točko, v slogu najizkušenejšega nogometaša odgovornost prevzel na svoja pleča ter Slovenijo z uspešno realizirano enajstmetrovko popeljal do vodstva in zmage: “Odvalil se mi je kamen s srca, težko je v takšnih situacijah prevzeti odgovornost. Bil sem odločen, izbral kot, streljal kot sem streljal, hvala bogu, da sem zadel. Imel sem samozavest in se popolnoma osredotočil na ta strel, zavedal sem se tega, kaj prinaša ta zadetek. Težko je, če zadeneš, si kralj, če ne, pa vemo… Ni pomembno, kdo je dosegel zadetek, najpomembnejše je, da smo prišli do zmage.”

Slovenci so oba polčasa odigrali z dvema različnima taktičnima zamislima. Katanec je srečanje pričel z dvema napadalcema, a kot je tudi sam priznal, kmalu uvidel, da tako ne bo šlo, zaradi česar se je v drugem polčasu zatekel k sistemu z enim napadalcem. “Sedaj po tekmi ni pomembno naše pametovanje, če igrati z enim, dvema ali tremi napadalcema. Spoštovati moramo selektorjeve želje, v to se ne smemo vmešavati in potem nas bo nekaj znova nagradilo, tako kot danes,” je o taktiki in postavitvah dejal strelec 26. reprezentančnega zadetka in se z mislimi že dotaknil nedeljskega gostovanja v Litvi, kjer znova pričakuje zahteven obračun: “Znova nas čaka zahtevna tekma, še težja kot danes, saj igramo še na umetni travi, za kar nimamo veliko časa za privajanje. Moramo gledati nase, o Litvi pa bomo začeli razmišljati v petek. Tam nas znova čaka borba, tako kot danes pa se bo potrebno za točke znova stepsti na igrišču.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šok za Dance v Astani, Slovenija po dveh krogih na vrhu kraljuje sama

Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezul…