Po tem, ko so se pred kratkim reprezentantje naše izbrane vrste do 21-ega leta starosti uprli, in zahtevali pri odgovornih naše krovne organizacije zamenjavo selektorja. Nedavno so na skupščini NZS izbrali novo vodstvo, ki mu bo še naprej diktiral tempo predsednik Radenko Mijatović. Slednji se je s selektorjem tudi sestal, in kmalu smo izvedeli, da je Primož Gliha nekdanji selektor. Ta 53-letni nogometni strateg je izbrano vrsto vodil skoraj šest let (od 15.1.2015 do teh zadnjih dnevov oktobra 2020). Kot je znano bo Slovenija prihodnje leto gostila Evropsko prvenstvo fantov starih do 21 let.


In kdo ga bo nasledil? Kot smo izvedeli in po poročanju Nogomanie, bo ta položaj zasedel nekdanji slovenski reprezentančni vezist Milenko Aćimović. Popularni Mile, ki šteje 43 let je v svoji karieri igral za številne klube. Denimo v Avstriji pri dunajski Austriji, v Srbiji za Crveno Zvezdo, na otoku pri Tottenhamu, pa v deželi Svetovnih prvakov pri Lilleu. Trenerskih izkušenj nima, ima pa igralske in pravijo, da ima nos za igralce, da ve koga izbrati, kako se počutijo igralci…

Vemo, da je bil dobro leto in pol športni direktor pri ljubljanski Olimpiji, ter da je odigral 74 reprezentančnih tekem in na njih zabil 13 golov.


 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

S Kamplom in Berićem bi reprezentanca veliko pridobila

Veselje po dobrih igrah Slovenije v Ligi narodov ter uvrstitve v Ligo B se bržčas še ni pr…