Članska izbrana vrsta bo prvo preizkušnjo v letu 2015 jutri zvečer, reprezentanca do 21 let, ki jo je z novim letom prevzel Primož Gliha, pa bo krstno tekmo odigrala danes popoldne. Na koprski Bonifiki se bodo mladi Slovenci pomerili z ukrajinskimi vrstniki. Srečanje, ki se bo pričelo ob 15. uri, pa si bodo gledalci lahko ogledali brezplačno.


“Gre za novo generacijo, saj se mlada reprezentanca pač spreminja vsako drugo leto. Večjih problemov s prilagajanjem nismo imeli, saj so novinci dobri nogometaši in pravi fantje. Ne gre spregledati niti dejstva, da imamo ob tem tudi novega selektorja, s katerim pa se prav tako zelo dobro ujamemo,” je za spletno stran krovne nogometne zveze uvodoma dejal Miha Zajc. 20-letni Primorec bi lahko bil eden od vodij prenovljene zasedbe, saj so se morali zaradi starostne omejitve od dresa mlade reprezentance posloviti Ažbe Jug, Erik Janža, Matej Palčič, Nemanja Mitrović, Haris Vučkić, Enej Jelenič, Elvis Bratanović, Žan Majer, Matic Črnic, Matej Pučko in drugi. Mladi vezist Olimpije napoveduje ofenzivno igro: “Stremimo k sodobnemu nogometu, napadalni igri in doseganju zadetkov. Na prvi tekmi sicer pričakujem še določene napake v sami igri, saj še nismo povsem uigrani. Ne glede na vse, menim, da bo na Bonifiki zelo zanimivo.”

Nekdanji nogometaš Brava in Celja je priznal, da se reprezentanca na današnjega nasprotnika ni kaj veliko pripravljala, a zato želje po zmagi vseeno ne manjka: “Vsako tekmo želimo zmagati, čeprav tokrat sam rezultat ne bo toliko v ospredju. Z nestrpnostjo pričakujemo jutrišnjo tekmo, saj mislim, da smo dobro pripravljeni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…