Slovenci so danes popoldne že prispeli v Glasgow, kjer bodo jutri zvečer odigrali še peto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo in skušali nadaljevati niz neporaženosti. Z jutrišnjo zmago bi se Katančeva četa že rešila enega zasledovalca, saj za gostitelje v kombinacijah za drugo mesto praktično obdrži zgolj zmaga.


“Nismo pretirano vznemirjeni. Vemo, da nas čaka težka tekma, na katero pa smo dobro pripravljeni, saj smo cel teden zavzeto trenirali. Škoti so odlična ekipa, čeprav na zadnjih tekmah niso bili rezultatsko uspešni,” je pred odhodom na Škotsko na brniškem letališču dejal Bojan Jokić. Novopečeni član ruske Ufe poudarja, da bučne tribune za slovenske reprezentante ne bodo težava, ampak zgolj dodatna spodbuda: “Vzdušje za nas ni težava, to bo samo plus. Moramo biti pametni. Pričakujemo uvodni pritisk Škotov, ki ga bo potrebno prebroditi,  po tem pa bi moralo biti lažje. Dali bomo vse od sebe, poizkušali čim bolje odigrati in dobiti tekmo. Dodaten motiv bodo tudi slovenski navijači na tribunah.”

Tudi Slovenci bodo imeli v škotski nogometni “prestolnici” številčno podporo, po podatkih NZS naj bi na Hampden Parku za slovensko izbrano vrsto pesti stiskalo kar 700 Slovencev, kar bo eno od najštevilčnejših slovenskih gostovanj v zadnjih letih. Navijače je v Glasgowu že pozdravil tudi predsednik zveze Radenko Mijatović, navijaške podpore pa se veseli tudi Miha Mevlja: “Podpora navijačev nam veliko pomeni, komaj čakamo da tekma začne. Čaka nas težko gostovanje, saj vemo, da bodo Škoti z vso energijo krenili v tekmo. Po drugi strani pa imamo tudi mi svoje kvalitete, v katere moramo verjeti. Vsi skupaj se odpravljamo na Škotsko z istim ciljem, torej da prinesemo domov tri točke.”

Jutrišnji obračun v Glasgowu se bo pričel ob 20:45 po slovenskem času, že danes pa bodo Katančevi izbranci preizkusili tudi travnato zelenico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska izbrana vrsta izžrebana v zahtevno skupino

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odig…