Srečko Katanec je za dvoboj s Škotsko v izbrano vrsto vpoklical vsega tri nogometaše iz slovenskega prvenstva. Ob Milivoju Novakoviću je marsikdo pričakoval še Luko Zahovića, ki pa ga ni na seznamu, zato pa sta se na njem znašla dva nogometaša Domžal. Žan Majer in Matija Širok.


“Zelo sem vesel vpoklica v reprezentanco. To je dokaz, da se v Domžalah dela dobro, da se trdo delo izplača in je lahko nagrajeno tudi z vpoklicem v reprezentanco. Upam, da se bo v prihodnje še več fantov iz Domžal priključilo reprezentanci,” je za klubsko spletno stran dejal Žan Majer, še z nekoliko večjim presenečenjem pa je vabilo sprejel Matija Širok: “Sem brez besed. Presrečen sem in hkrati ponosen. Hvaležen sem vsem v klubu in tudi vsem trenerjem na moji dosedanji poti. To priložnost bom izkoristil, da se dokažem selektorju. Vem, da je konkurenca na mojem položaju izredno velika, a za takšne priložnosti trdo delamo in se borimo vsi nogometaši.”

Novopečena reprezentanta sta bila že januarja del B reprezentance, zato ne pričakujeta težav s prilagajanjem. “Večina fantov v B-reprezentanci se je poznala med seboj, saj se redno srečujemo na prvoligaških zelenicah. Tokrat bo nekoliko drugače, a večjih težav s prilagajanjem ne pričakujem. Prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu,” poudarja Majer, s soigralcem pa se strinja tudi Širok: “Led je bil prebit že januarja. Sedaj bo nekoliko lažje, čeprav bom v družbi povsem drugih igralcev. Prepričan sem, da so vsi dobre osebe, ki tvorijo zelo dobro ekipo. Vsi smo profesionalci in že se veselim dela z njimi.”

A še pred priključitvijo pripravam izbrane vrste se bo dvojec s soigralci v soboto odpravil v Novo Gorico. Širok pred spopadom z matično zasedbo dodaja: “Vpoklica nisem pričakoval, tako da bom potreboval nekaj časa, da zberem misli. Prepričan sem, da bom že jutri znova osredotočen le na tekmo z Gorico, ki je izjemno pomembna v boju za mesta, ki vodijo v evropske pokale. Razmišljati je potrebno le o vsakem naslednjem koraku.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brečko: na evropskem prvenstvu bomo skušali spisati zgodovino!

Slovenska reprezentanca do 17 let se je četrtič v svoji zgodovini uvrstila na evropsko prv…