Nogometna zveza Slovenije je potrdila še ime tretjega nasprotnika v “pripravah” na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo čez tri leta gostila Rusija. Po Makedoniji in Severni Irski, s katerima se bo članska izbrana vrsta merila marca, se bo četa selektorja Katanca maja udarila še z najzahtevnejšim tekmecem.


Slovensko reprezentanco bodo v majskem terminu gostili Švedi, ki se bodo v tem času že pripravljali na nastop na prvenstvu stare celine, ki so si ga zagotovili z zmago v dodatnih kvalifikacijah, v katerih so ugnali Dance. Zlatan Ibrahimović in soigralci se bodo na evropskem prvenstvu udarili z Irsko, Italijo in Belgijo, trenutno najboljšo reprezentanco na FIFA jakostni lestvici. Kot so zapisali pri NZS, se bosta reprezentanci udarili 30. maja, kraj obračuna pa bo določen naknadno.

S Švedsko, ki je trenutno 35. reprezentanca sveta, se je Slovenija doslej udarila zgolj enkrat. Maja 2008 so v Göteborgu minimalno zmago slavili gostitelji, ob koncu prvega polčasa je dvoboj odločil Tobias Linderoth. Izmed sedanjih reprezentantov so tedaj zaigrali Samir Handanović, Milivoje Novaković, Bojan Jokić, Andraž Kirm, Branko Ilić, Mišo Brečko in Zlatan Ljubijankić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…