Mlado izbrano Slovenije po uvodnem dejanju kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2017, ko je v Ajdovščini v začetku junija padla Andora, jutri čaka drugi krog kvalifikacij. Ob 18:30 se bo na celjski Areni Petrol pričel obračun z Litvo, ki je v doslej edini tekmi presenetljivo izgubila z Andoro, ki so ji naši upi zabili štiri zadetke.


Zmage in novih treh točk se nadejamo tudi v drugem krogu, saj Slovenci v dvoboj z baltskimi vrstniki vstopajo kot favoriti. To dokazuje tudi preteklost, mladi reprezentanci Slovenije in Litve sta se doslej pomerili že šestkrat, ob enem remiju se je kar pet obračunov zaključilo s slovensko zmago. “Z glavo smo popolnoma pri stvari in osredotočeni na prvo tekmo z Litvo. Vemo, da je slednja izgubila z Andoro, ki smo jo mi premagali kar s 4:0. Vsekakor nas ta zmaga ne sme zavesti, saj nam izkušnje govorijo, da nam baltske države ne ustrezajo,” pa je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije poudaril Denis Šme, sicer branilec koprskega kluba. Če se za branilcev pričakuje, da ne bi smeli imeti pretiranega dela, je več pričakovanj usmerjenih na napadalni del moštva. Kaj lahko bosta mesto v napadu znova dobila Andraž Šporar in Luka Zahović, ki sta v preteklih tekmah že dokazala, da se odlično ujameta. “Pripravljamo se dobro, smo visoko motivirani, saj si želimo zmagati. Dali bomo vse od sebe in upam, da bomo pustili pozitiven vtis,” pravi nekdanji napadalec Maribora, ki se je v poletnem prestopnem roku preselil na Nizozemsko.

V dresu članske ekipe Heerenveena še ni debitiral, kljub temu pa pravi, da je s svojo odločitvijo zelo zadovoljen: “Na Nizozemskem je vse v najlepšem redu, pogoji so odlični, vse je podrejeno nogometu. Zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. Trenutno sem vključen v proces uvajanja, kot je to praksa pri Heerenveenu, pridno treniram in čakam na pravo priložnost v članski ekipi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…