Izbrana vrsta Slovenije je na razmočenem in mehkem igrišču Stožic morala v tekmi s Kolumbijo priznati premoč Kolumbiji, ki pa v Ljubljani ni blestela. Jan Oblak, ki je v golu zamenjal Samirja Handanovića, praktično ni imel gola, slovenski “drugokategorniki” pa so prikazali spodbudno predstavo in oddali vstopnico za prihodnja reprezentančna vabila. Kolumbijci so ob koncu prvega polčasa izkoristili nepozornost slovenskih nogometašev, ki so se ob prekršku pritoževali pri sodniku Pappasu, kar so Kolumbijci kaznovali preko Adriana Ramosa, ki je postavil tudi končni izid srečanja. A kljub porazu je bila predstava precej boljša in gledljiva, kot tista v Londonu.


Prijateljska tekma. Glavni sodnik: Andreas Pappas.
Ljubljana: Stožice, 15.230 gledalcev.
SLOVENIJA 0:1 KOLUMBIJA
Ramos (44′)

Rumeni kartoni:
Slovenija: Janža (15′)
Kolumbija: Murillo (37′)

Menjave
Slovenija: Kurtić – Cvijanović, Struna – Milec, Stojanović – Janža, Anđelković – Maroh (vsi 46′), Bohar – Lazarević (59′), Čavušević – Berić (67′)
Kolumbija: Carbonero – Aguilar (57′), Bocanegra – Arias (64′), Quintero – Martinez (65′), Chara – Rodriguez (74′), Sanchez – Mejia (87′)

SLOVENIJA
[team1]

KOLUMBIJA
[team2]

Slovenci so proti zvezdniškemu nasprotniku, kolumbijski selektor Pekerman je v začetno enajsterico postavil vse največje zvezdnike, zapretili že v tretji minuti, ko je Berić ukradel žogo na polovici gostov, podal do Pečnika, tokrat nosilca kapetanskega traka, ki je povlekel pred kazenski prostor in z diagonalnim strelom meril v spodnji desni kot, a za malce zgrešil okvir vrat. Kolumbijci so do prvega strela prišli v 11. minuti, ko je po prostem strelu Rodrigueza z glavo mimo vrat meril Ramos. Kolumbijci so lepo akcijo izpeljali v 18. minuti, ko so kombinirali na desni strani igrišča, do zaključnega strela z 18 metrov pa je po dvojni podaji z Martinezom prišel Rodriguez, a meril preko gola. Ravno Martinez je zapretil nekaj minut kasneje, ko je nevarno sprožil z 20 metrov, a tudi on zgrešil okvir slovenskih vrat, ki je tokrat branil Oblak. Slovenci so po uvodnem poizkusu Pečnika nekoliko nevarneje v napad krenili sredi drugega polčasa, ko sta Lazarević in Pečnik priborila dva prosta strela z ugodnih pozicij, a našim ni uspelo resneje ogroziti gostujočega gola. V 27. minuti je bilo nevarno v kazenskem prostoru Slovenije, ko je Cuadrado pobegnil po desni strani, a njegov predložek ni našel soigralca. Tekma se je razvnela v zadnjih dvanajstih minutah, ko so si Slovenci priigrali kot, po izbiti žogi je grdo zgrešil Milec, a je strel branilca Standarda nakazal na aktivnejšo igro Slovenije tudi v napadu. Precej nevarnejši je bil napad v 39. minuti, ko so Slovenci izpeljali lepo akcijo po levi strani igrišča, Janža je zavrnil do Lazarevića, ta pa je z zavrtinčeno žogo meril v levi kot kolumbijskih vrat, a meril mimo vrat. Po spodbudnih minutah domačih, pa vodstvo Kolumbije. V izteku 43. minute je Pappas dosodil prekršek nad Aguilarjem, Slovenci so protestirali, kar so gostje izkoristili za hitro izveden prostori strel, Ramos se je znašel sam pred Oblakom, ga preigral in žogo poslal za hrbet slovenskega čuvaja mreže.

Medtem ko se gostujoči strateg Pekerman pred začetkom drugega polčasa ni odločil za menjave, je Katanec posegel po štirih. Namesto Cvijanovića, Strune, Janže, Maroha so vstopili Kurtić, Struna, Stojanović in Anđelković, Stojanović je z 19 leti in 42 dnevi postal najmlajši debitant v dresu članske izbrane vrste in za pet dni prehitel Reneja Miheliča. Tudi v drugem polčasu so do prve priložnosti prišli Slovenci, v 54. minuti je daljši napad s 25 metrov zaključil Kurtić, meril v daljši kot, a nekoliko nenatančno. V 68. minuti si je eno redkih napak privoščil Filipović, žogo slabo oddal na polovici Kolumbije, nakar je v napad krenil Cuadrado, a je vezist Maribora svojo napako popravil tik pred kazenskim prostorom in žogo priboril v slovensko posest. Slovenci so skušali v drugem polčasu priti do vsaj izenačujočega zadetka, tako so v 77. minuti, po pritisku na polovici Kolumbije, zapretili po predložku z leve strani igrišča, ko je Struna podal do Rotmana, ki je poslal predložek na bližnjo vratnico, kjer je žogo preusmeril Bohar, vendar zgrešil okvir vrat. Po zapravljeni priložnosti Slovenije so posest žoge znova prevzeli Južnoameričani, ki pa si vse do 86. minute, ko je Quintero s prostega strela meril v naročje Oblaka, niso uspeli pripraviti resnejšega strela. Zadnji priložnosti na tekmi pa sta kljub temu pripadli Slovencem, aktivni Rotman je močno streljal 25 metrov in gostujočemu vratarju Vargasu povzročil precej preglavic. Nekdanji član Rudarja je nekaj sekund kasneje izsilil tudi prekršek Carbonera, prosti strel s 25 metrov je izvedel Pečnik, a z močnim strelom meril v naročje Vargasa.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…