Tudi tokrat selektor ne bo imel lahkega dela z odločitvijo koga uvrstiti na reprezentančni seznam. Da lahko pride do nekaterih sprememb je Katanec potrdil pri predstavitvi reprezentančnega seznama za prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino.


Najmanj sprememb lahko pričakujemo na vratarskem položaju. Samir Handanović je in bo tudi na srečanju proti Islandiji prvi vratar Slovenije. V primeru poškodbe ga bo zamenjal njegov bratranec Jasmin Handanović iz NK Maribor. Vida Belca, tretjega vratarja reprezentance pa bo najverjetneje zamenjal Jan Oblak, ki odlično brani v portugalskem prvenstvu.

Največji problem predstavlja neuigrana obrambna vrsta. Zaradi poškodbe bo manjkal Marko Šuler. Boštjan Cesar, steber obrambe v reprezentanci pri Chievu ne igra, ker mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba in bo poleti iskal novega delodajalca. Po kratki odsotnosti lahko pričakujemo vrnitev »kozlička« iz Kölna Dominica Maroha. Druga dva branilca pa bosta še povratnik Branko Ilić in mariborski nogometaš Aleksander Rajčević. Šulerjevo mesto bi lahko zapolnil Siniša Anđelković, ki odlično in redno igra pri Modeni v italijanski Serie B. Na bočnem položaju bosta še vedno kraljevala Mišo Brečko in Bojan Jokić. Težave s poškodbo ima Andraž Struna, katerega vpoklic je zato vprašljiv.

Pri vezistih ne pričakujemo nobenih sprememb. Precej igralcev je še iz Kekove čete, iz mladinskih vrst pa se prebijata Kevin Kampl in Rene Krhin. Edini igralec sredine igrišča, ki zastopa barve domačega prvenstva pa je Goran Cvijanović. Vpoklic bi si vsekakor zaslužil tudi njegov soigralec, Hrvat s slovenskim potnim listom Dejan Mezga.

Tudi pri napadalcih ne gre brez težav. Zaradi bolezni je obležal trenutno naš najboljši napadalec Tim Matavž. Poškodba je za nekaj časa ustavila tudi Zlatka Dedića pri Bochumu. Valter Birsa zelo malo igra v Italiji. Zato lahko pričakujemo povratek dveh izkušenih napadalcev Milivoja Novakovića in Zlatana Ljubijankića, ki igrata na Japonskem.

 

Jutri ob 12. uri bo jasno, koga bo selektor uvrstil na reprezentančni seznam za pomembno tekmo z Islandijo.

 

Predvideni reprezentančni seznam:

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan  Oblak (RIO Ave F.C.), Jasmin Handanović (Maribor);

Branilci: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Anorthosis), Bojan Jokić (Chievo), Dominc Maroh (Köln), Aleksander Rajčević (Maribor), Siniša Anđelković (Modena);

Vezisti: Armin Bačinović (Hellas Verona), Goran Cvijanović (Maribor), Josip Iličić (Palermo), Kevin Kampl (Salzburg), Andraž Kirm (Groningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Palermo);

Napadalci: Valter Birsa (Torino), Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić (oba Omiya), Dejan Lazarević (Modena), Tim Matavž (PSV).

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …