Kevin Kampl se znova ni izneveril svoji navadi, saj je bil tudi tokrat dolgo na razpolago sedmi sili. Svetlolasi vezist je bil po obračunu precej zgovoren, saj se je dotaknil številnih tem, ob reprezentančnih temah pa je v Nemčiji rojeni nogometaš ‘okaral’ tudi španskega delivca pravice Mallenca.


“Malce smo nori… Ko v 85. minuti izenačimo na 2:2, ne smemo nikoli več dobiti takšnega zadetka. Tako je bilo vse, kar smo danes delali, zastonj. Zelo smo se borili, na koncu pa so bili Angleži bolj pametni in zadnjo priložnost bolje izkoristili,” je po tekmi priznal iskreni Kevin Kampl, ki je bil po prihodu iz garderobe precej zgovoren. Dotaknil se je tudi prihajajočih obračunov: “Ni lahko igrati proti Angležem, saj imajo zelo dobro ekipo. Mislim, da smo v celotnih 90 minutah odigrali dobro tekmo. Je pa bila priložnost, da bi lahko nekaj tudi vzeli. Vseeno pa pomembne tekme, ko moramo vzeti točke, še pridejo. Litvo in Estonijo moramo premagati, ravno tako tudi San Marino v gosteh, nato pa skušati zmagati tudi v Švici. Ko smo nazadnje igrali v Švici, smo dobro igrali in bi lahko tudi zmagali. Zakaj ne bi tokrat? Priložnosti so še zelo dobre.”

(Foto: Jure Banfi)
(Foto: Jure Banfi)

“Mislim, da Angliji nismo pustili veliko prostora, čeprav so imeli dve ali tri priložnosti več kot mi. Vseeno pa proti takšnim ekipam, kot je Anglija, ni moč povsem zajeziti vseh priložnosti. Dobro smo delali, veliko smo tekli in se borili, morda bi si tudi zaradi tega zaslužili točko. Če pa si tako ‘nor’ in prejmeš takšen zadetek, si točke niti ne zaslužiš,” je še enkrat več priznal Kampl in se v nadaljevanju razgovoril tudi o položaju, na katerem najraje igra: “Do danes sem že večkrat dejal, kje najraje igram. Tudi vi bi lahko že vedeli, da sem boljši na zadnjem veznem, kjer lahko bolje pomagam ekipi, saj lahko odhajam po žoge in vlečem proti napadu. A tako se je selektor danes odločil, če pa me nekdo vpraša, se bolje počutim na položaju zadnjega vezista. Tako sem igral že v mladi reprezentanci, skupaj s Krhinom. V modernem nogometu ekipe posegajo po paru, v katerem je en igralec za ‘fight’, drugi pa vleče žogo v napad. Angleži so danes imeli Wilsherea, ki z žogo v svoji posesti gradi igro. Mislim, da mi ta pozicija bolj leži, kot pa za napadalcem in s hrbtom proti golu. Za mene je to malce težko, vendar skušam storiti največ kar se da in igrati tam, kjer selektor naroči.”

“Sodnik je bil po mojem mnenju že od začetka katastrofa. Že od začetka ni bil v igri, veliko prekrškov je piskal za Angleže, za nas komajda nekaj. Zagotovo si ob koncu tekme nekoliko jezen, nisem več zdržal, saj nisem storil prekrška nad Rooneyjem in tako sem se malce razhudil,” je pokomentiral delo španskega sodnika Mallenca in se ozrl tudi na angleški zadetek za izenačenje na 1:1: “Prekršek je bil v našo korist, vendar tudi tega ni videl. S tem je potrebno živeti, a sam na njegovem mestu danes ne bi najbolje spal.”

“Biti moramo bolj pametni in se iz tega nekaj naučiti. Če imaš pet minut pred koncem proti državi kot je Anglija izid 2:2, si takšnega zadetka ne smeš več dovoliti. Točka bi bila danes zlata vredna, zato smo danes zagotovo malce razočarani,” je zaključil Kampl.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…