Z lepim zadetkom se je včeraj izkazal tudi Kevin Kampl. Nogometaš dortmundske Borussie je v četrti minuti nadaljevanja z 20 metrov neubranljivo sprožil v levi spodnji kot gostujočih vrat in podvojil prednost Slovenije.


Za razliko od minulih reprezentančnih nastopov je 24-letni vezist zaigral nekoliko dlje od vrat nasprotnika, saj ga je Katanec postavil v osrčje sredine igrišča, ob bok Jasminu Kurtiću, medtem ko je Josip Iličić zaigral takoj za Milivojem Novakovićem. Omenjena trojka je na sredini igrišča delovala odlično, s čimer se je strinjal tudi v Solingenu rojeni Slovenec, ki je še posebej izpostavil zasluge Kurtića: “Večkrat sem že dejal, da to pozicijo najraje igram. V reprezentanci do 21 let sem jo igral tri leta, tako je bilo tudi v prejšnjih klubih, na tej poziciji se najboljše počutim. Mislim, da sva s Kurtićem danes opravila dobro delo. ‘Kurta’ mi je dobro kril hrbet, zato sem lahko sam večkrat krenil v napad, kar je super delovalo. Tudi ‘Jojo’ (op.p. Iličić) je danes igral odlično, zato smo lahko zelo zadovoljni.”

Podobno kot soigralci, je bil visoke zmage vesel tudi svetlolasi vezist: “Mislim, da smo igrali zelo dobri. Bili smo mirni in žogi pustili teči. Imeli smo veliko priložnosti, že v prvem polčasu bi lahko vodili s štirimi ali petimi zadetki prednosti. Ob polčasu smo si dejali, da moramo doseči še en zadetek, s katerim bomo bolj mirni. Na srečo smo ga nato tudi dosegli in nato je bilo še lažje nadaljevati. Osredotočeni smo bili do konca tekme, dali vse od sebe ter dosegli še veliko lepih zadetkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…