Do obračuna Slovenije in Švice je še manj kot devet ur. Ob 20:45 se za obe reprezentanci začenja zares, morebitnega spodrsljaja bi se v obeh taborih najraje izognili, saj bi se ob drugi ničli v začetku kvalifikacij reprezentanci znašli v resnih težavah. Kljub temu v slovenskem moštvu vlada dobro vzdušje, kar iz dneva v dan ponavljajo tudi nogometaši, ki pozivajo tudi k številčni in bučni podpori v Ljudskem vrtu.


“Če bomo pokazali vse kar znamo, sem prepričan v dober rezultat. Pričakujem odprto tekmo, ponujen prostor pa bo potrebno izkoristiti. To bo nedvomno zelo težka tekma, tako da potrebujemo tudi podporo s tribun,” je pred včerajšnjim uradnim treningom Slovenije, ki ga je reprezentanca opravila v Kidričevem, dejal Kevin Kampl, ki prav danes praznuje 24. rojstni dan, današnja zmaga s Švico bi bila zato popolno darilo, saj bo v Nemčiji rojenega nogometaša v Ljudskem vrtu spremljala celotna družina: “V Mariboru me bo spremljala celotna družina, jaz pa v četrtek v domačem mestu praznujem še rojstni dan. Jasno je, da si želim si zmage. V Mariboru je bila atmosfera že večkrat nepozabna in upam, da bo tako tudi proti Švici. Paziti moramo, da ne dobimo hitrega zadetka, kar bi nam podrlo načrte. Dlje kot bomo ostali nepremagani, boljše bo za nas. Potem se lahko vse zgodi.”

Nejc Pečnik bo za razliko od Kampla srečanje verjetno pričel na klopi za rezerviste, a Korošec, ki je kljub poletnim težavam Crvene zvezde ostal na Marakani, ni nič manj motiviran: “Ni nobene nervoze, vzdušje je dobro, takšno kot tudi mora biti. Švicarje smo analizirali, ni večjih neznank. Če bomo izpolnili vsa selektorjeva navodila, potem menim, da imamo dobre možnosti za uspeh. Od prvega do zadnjega moramo biti pri stvari, ne glede na vlogo v moštvu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…