Izbrana vrsta je včeraj pričela priprave na nedeljski dvoboj s Škotsko. Z novo zmago bi se Slovenci znebili vsaj enega tekmeca, ki v dosedanjem poteku kvalifikacij ni blestel, saj je s štirimi točkami na lestvici skupine F zgolj pred zadnjeuvrščeno Malto, ki je v štirih tekmah doživela ravno toliko porazov.


Za razliko od obeh jesenskih akcij, ko je reprezentanca nad Slovaško, Anglijo in Malto krenila v precej zdesetkani zasedbi, je Srečko Katanec na včerajšnjem zboru pozdravil vse najmočnejše adute. Ob Josipu Iličiću, ki si je v nedeljski tekmi Fiorentine lažje poškodoval gleženj, a bo nared za nedeljski nastop, bo močnega aduta Slovenije predstavljal tudi Kevin Kampl. Vezist Bayerja se je po dveh izpuščenih zborih vrnil med reprezentančne soigralce, ki njegove jesenske odločitve o neigranju za reprezentanco niso sprejeli z navdušenjem, a je kapetan Boštjan Cesar včeraj že poudaril, da moštvo znova diha kot eno.

Tudi Kevin Kampl je v ekskluzivnem pogovoru za RTV Slovenijo poudaril, da je vesel vrnitve v reprezentančne vrste. “Zelo dobro se počutim, da sem nazaj. Fantje so me lepo sprejeli, s selektorjem sva se tudi pogovarjala, vse je v redu. Zelo sem srečen, da sem spet nazaj,” je pred mikrofonom Anžeta Bašlja dejal vezist, ki v letošnji sezoni s svojim klubom ne preživlja najlepših časov. Farmacevti so v zadnjih štirih tekmah Bundeslige osvojili zgolj točko, Slovenca pa so pred tedni znova pričeli povezovati z madridskim Atleticom. Kampl je na vprašanje o Oblakovem klubu s širokim nasmehom odgovoril: “O tem trenutno ne morem preveč govoriti. Lahko povem le, da gre za zelo dober klub. Če vprašate mlade fante, ali bi radi igrali za Atletico, ne poznam nikogar, ki bi rekel ne (smeh).”

Kampl je bil v obeh tekmah z Atleticom eden boljših igralcev Bayerja, še posebej na prvi tekmi, ko je z nekaj udarci ogrozil tudi svojega reprezentančnega kolega Oblaka. 26-letnik v nedeljo sicer pričakuje zahteven obračun, v Glasgowu pa pričakuje odlično vzdušje, ki se ga že veseli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…