V Baslu je bila izbrana vrsta Slovenije le še pol koraka oddaljena od velike zmage, s katero bi Švico izrinila s tretjega mesta skupine E. Slovenci bi v primeru ugodnega razpleta zadnjih treh kvalifikacijskih obračunov s tremi točkami storili velik korak k neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija.


Med najbolj potrtimi je bil po tekmi tudi Kevin Kampl, ki je včeraj veliko dela opravil tudi v fazi obrambe, saj je na desni strani igrišča veliko pomagal Andražu Struni. “Na koncu se je videlo, da smo skušali le še ohraniti izid 2:2. To je tudi prav, vendar bi morali zadnjo žogo poslati stran, če že gremo na remi,” je bil po porazu brez dlake na jeziku vezist leverkusenskega Bayerja, ki je bil mnenja, da je bil v 85. minuti, ob izidu 2:2, nad njim storjen tudi prekršek za enajstmetrovko. Kljub vsemu pa ta dogodek ni odločil obračuna, naši fantje so v zaključnih minutah storili preveč napak in na naiven način prejeli tri zadetke. Tudi Kampl se je strinjal, da bi moralo moštvo v določenih trenutkih reagirati bolj zbrano. “V določenih zadevah moramo biti bolj pametni, kar smo ugotovili že po tekmi z Anglijo. Iz tega poraza se je potrebno čim več naučiti. Ko v Švici vodiš z dvema zadetkoma prednosti, se ti kaj takega ne sme pripetiti. Žalostno je, da smo ostali brez točk, vendar nam v tem trenutku ne preostane nič drugega, kot da se borimo za tretje mesto,” je priznal svetlolasi vezist.

Slovenijo že v torek čaka nova zahtevna preizkušnja, v Ljudskem vrtu se bodo merili z Estonijo, ki je po včerajšnji zmagi nad Litvo s točko prednosti na tretjem mestu: “Po mojem mnenju smo 70 ali 75 minut kot ekipa igrali zelo dobro. Na koncu si ne moremo nič kupiti. Vemo, kakšna priložnost bi to bila. Ni kaj, v torek nas čaka še ena tekma, ko moramo poskušati vse in iti na tretje mesto.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi slovenski up bo zaradi poškodbe odsoten več mesecev

Mladi slovenski reprezentant Nik Prelec, ki zastopa mlado ekipo Sampdorie, si je na nedavn…