Slovenska reprezentanca je opoldne po lokalnem času prispela v Litvo, kjer bodo izbranci selektorja Srečka Katanca jutri odigrali tretjo tekmo kvalifikacij za EURO 2016. Slovenci bodo skušali v Vilni nadgraditi zmago nad Švico, a se v slovenskem taboru zavedajo, da jutrišnji obračun ne bo niti podrazno lahek zalogaj.


“Upam, da bomo tudi v Litvi zmagali, kar bi pomenilo dober začetek kvalifikacij, zbrali bi šest točk s treh tekem. Ampak bo zelo težka tekma, drugačna kot proti Švici. Litva ne bo tako odprto igrala, ne bo toliko prostora. Treba pa ga bo najti. Prav veliko priložnosti po mojem ne bo, zato bo treba izkoristiti ponujeno in doseči gol,” je za RTV Slovenija dejal Kevin Kampl, eden od junakov četrtkovega obračuna s Švico, ko je v 78. minuti izsilil prekršek Djorouja za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno izvedel Milivoje Novaković. Litovci so po zmagi s San Marinom v četrtek točkovno bero obogatili še z zmago nad Estonci, tekma v Vilni pa bo za nameček odigrana še na igrišču z umetno travnato zelenico, ki zna Slovencem ob dejstvu, da bodo domači verjetno igrali precej zaprto, predstavljati dodatno težavo, česar se zaveda tudi nogometaš Salzburga, ki je v četrtek, na dan tekme s Švico, praznoval 24. rojstni dan: “Sam sem že lani igral na tej umetni travi. Žoga je zelo hitra, posebej pri igri po tleh. V primeru hitre igre bo več prostora, če pa bo počasna, se lahko tekmec spet zapre. Zato upam, da bomo hitro igrali. Vsak majhen prostor je treba izkoristiti, iz ponujenih priložnosti doseči zadetek ter preprečiti, da ga zabije Litva. Mislim, da bo res čisto drugačna tekma kot proti Švici. Ta je v Ljudskem vrtu poskusila igrati, vzeti igro v svoje roke, za jutri pa mislim, da bomo mi imeli več žogo v svoji posesti.”

Kampl bo jutri, obračun se bo pričel ob 20:45, s prenosom na drugem programu nacionalne televizije, zagotovo med enajstimi izbranci, ki bodo srečanje začeli v uvodni enajsterici, sam pa pravi, da pred jutrišnjo tekmo izrazitega favorita ni: “Videli smo, da je Litva premagala Estonijo, mi pa smo proti njej izgubili. Ne moreš reči, kdo je favorit. Po imenih smo verjetno mi, ampak to nič ne pomeni. Jutri moramo biti pravi, z glavo pri tekmi, moramo poskusiti še več igrati. Če nam bo to uspelo, bomo imeli več možnosti za zmago. Bo pa težka tekma.”

[author image=”http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/NationalAss/01/49/08/19/1490819_w2.jpg” ]Kvalifikacije za EP 2016 (skupina E)[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stožice kljub evforiji ne bodo polne, napovedanih 9000 navijačev

Kljub temu, da je Slovenijo zajela mala evforija, pa navijaškega naboja za reprezentante S…