EuroGO


Iz Londona Jure Banfi in Peter Dominko.

Slovenski reprezentanci, kljub vodstvu, ni uspelo pripraviti presenečenja in priti vsaj do točke. Angleži so izid hitro izenačili, uspešno izvedena enajstmetrovka pa je izbrancem domačega selektorja Royja Hodgsona dala le še dodatnih kril. S tem se je strinjal tudi Kevin Kampl, ki je po poškodbi stegenske mišice odigral celotno srečanje.

“Poizkušali smo vse. Menim, da bi lahko proti Angležem igrali boljše, saj bi se dalo proti Angliji bolje kot proti Švici. Včasih smo bili preveč panični, izgubili smo preveč žog, čeprav tudi Angleži v prvem polčasu niso bili pravi. Borili smo se in tudi vodili, a so domači po našem vodstvu pokazali kaj znajo, začeli igrati in videlo se je, da je težko priti za njimi in tudi teči z njimi,” je po prihodu s slačilnic dejal Kevin Kampl, ki danes ni prišel tako od izraza, kot na nekaterih preteklih tekmah. Angleži so se na svetlolasega vezista dobro pripravili, žogo skrili v svojo posest in udarili, ko je bilo to najbolj potrebno, tik po slovenskem vodstvu. Bi bilo morda Slovencem celo lažje, če v 55. minuti ne bi povedli? “Ne, tega nikoli ne moremo vedeti. Dosegli smo zadetek, a je nasprotnik takoj v naslednji akciji izenačil. Tako je, s tem moramo živeti. Ob prihodu v London smo se zavedali, da lahko igramo in kaj bo bo. Na koncu smo izgubili, ampak glave ni potrebno spustiti proti tlom. Imamo šest točk iz štirih tekem, čakajo pa nas še domači obračuni z Litvo, San Marinom, Estonijo in to lahko zmagamo, vse te tri tekme bo potrebno zmagati. Tudi Angleže še gostimo doma in morda bomo na domačem igrišču lahko kaj dosegli.”

“Zavedali smo se, da lahko tudi mi zabijemo zadetek. Dobro, imeli smo srečo, da so dosegli avtogol, ampak vseeno ne bi si smeli takoj privoščiti enajstmetrovke. Ob takšnih akcijah je potrebno boljše stati, biti z glavami povsem na igrišču. Škoda, da smo prejeli gol, kar nas je nekoliko vrglo iz igre. Borba je bila velika, a so Angleži pokazali kaj znajo,” je akcijo, po slovenskem vodstvu in po kateri so domači pričeli s preobratom pokomentiral nogometaš avstrijskega Salzburga, ki je, tako kot že nekajkrat doslej, tudi tokrat stisnil zobe in kljub težavam s stegensko mišico stisnil zobe in pomagal soigralcem: “Bom videl kako bo, s strani selektorja sem pred torkovo tekmo s Kolumbijo dobil nekaj prostih dni. To potrebujem, nato bom odšel na preglede in bomo videli kako bo, če bom lahko do zime odigral še nekaj tekem ali pa bom vzel nekaj premora.”

Za konec pogovora pa je nekaj besed namenil še kapetanu Cesarju, ki se lahko pohvali z rekordnim dosežkom glede števila nastopov v reprezentančnem dresu: “Tudi na igrišču vselej kaže, da je kapetan. Je zelo pomemben igralec, veliko se pogovarja tudi na zelenici, kar ekipa potrebuje in to je dobro za nas.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…