61-letni selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je danes na novinarski konferenci razkril seznam igralcev za prihajajoče tekme v kvalifikacijah za EURO 2024 v Nemčiji in jasno napovedal cilje ekipe. Pred tekmama z Kazakhstanom in San Marinom je štajerski strokovnjak sporočil, da je edini cilj tokrat le uvrstitev na veliko tekmovanje: “Ne greš v nove kvalifikacije, da boš simpatičen tretji ali dober četrti. Ne rabimo biti ponižni, temveč spoštljivi in samozavestni. Za napredovanje je potrebna konstantnost. Vse mora temeljiti na igrišču. Prepričan sem, da se bo veliko vprašalo tudi Slovenijo v tej skupini. Moramo biti odločni.”


Podobnega mnenja je predsednik nogometne zveze Radenko Mijatović: “Pričakovanja so visoka. Slovenija je obstala v močni ligi B Lige narodov. Optimizem, ki ga izražamo, temelji tudi na tem, da ekipa igra že nekaj časa skupaj, da so dobro vodeni. Z izjemo San Marina je skupina izenačena, želimo si eno od dveh mest, ki vodijo v Nemčijo na EP. Prepričan sem, da so fantje to sposobni narediti.”

V skupini so Slovenci s precej primerno izbranimi nasprotniki, poleg Kazakhstana in San Marina jim bodo nasproti stali še Severni Irci, Finci ter sicer izredno močna reprezentanca Danske.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …