Vnovič neprepričljiva predstava slovenske reprezentance ni razveselila niti selektorja Matjaža Keka. Ob slavju proti Malti z 1-0 poudarja, da s tekmo ni bil preveč zadovoljen: Zagotovo so trije streli v okvir premalo. Zagotovo smo igrali prepočasi, da bi strli njihovo zgoščeno obrambo, ampak Malta je že večkrat dokazala, da se zna braniti. Jasno je, da bi morali v prvem polčasu v prvih 15, 20 minutah ob visokem pritisku do prednosti, ampak smo bili živčni. Delali smo napake.


Povedal je še: “Zmaga se piše, ostalo se pozablja. To je najpomembnejše. Vem pa, da boste vi iskali tudi kakovost igre, in v tem se z vami strinjam, saj nisem nor. Najpomembnejše pa so točke.

V torek Slovence čaka povratni obračun s Hrvaško, po slavju v Stožicah pa je bržkone potrebno dobro odigrati tudi na težkem gostovanju v Splitu. Kek misli, da bo tekma za Slovence lažja kot proti Malti: “Lahko si prestrašen in gre potem za najtežjo tekmo, lahko pa si samozavesten in optimist. Potem je to najlažja tekma. Približno vem, kam gremo. Jasno, da igramo pri favoritu, ampak sem prepričan, da bomo v Splitu videti bolje. Upam, da bomo prišli tudi do pozitivnega rezultata.

Zagotovo pa je jasno, da Slovenija v letu 2021 igra v nekakšnem krču in pravega obraza še ni prikazala. Morda to sledi prav v torek, ko bo potrebno osvojiti točke, sicer se lahko od Svetovnega prvenstva lahko poslovimo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…