Selektor reprezentance do 21 let Tomaž Kavčič je pripravil seznam 22 nogometašev, na katere računa na obeh kvalifikacijskih tekmah. Slovenci se bodo po uvodnem domačem porazu z Estonci, najprej 6. septembra v gosteh pomerili z Rusi, štiri dni kasneje pa bodo v Ajdovščini gostili vrstnike iz Danske.


“Tekma proti Estoniji se ni razpletla po naših željah, vendar zdaj je, kar je. Iz nje se moramo naučiti kar največ, razplet pa pozabiti. Pred nami je še devet tekem in prav nič še ni izgubljenega. Igramo v težki skupini, zdaj pa prihajata še dve najtežji ekipi. Dobro je, da se vračajo nekateri, ki so tekmo z Estonci izpustili zaradi poškodb, naprimer Krajnc, Vrhovec in Benedičič. Upam le, da vsi ostanejo zdravi, da nas ponovno ne presenetijo poškodbe. Vsekakor bomo morali igrati drugače kot v Velenju,” je povedal selektor mladih reprezentance, ki bo dvaindvajseterico zbral v uvodu septembra.

Naloga proti prvima favoritoma skupine zagotovo ne bo lahka, česar se zaveda tudi Kavčič, ki je za spletno stran krovne nogometne zveze podal naslednje mnenje: “Tako Ruse kot Dance sem si že ogledalŽe če pogledamo, kje igrajo ruski igralci, je jasno, da gre za izjemno kvalitetno reprezentanco. Vsi redno nastopajo v ruski ligi, ki je glede na vlaganja v zadnjih letih morda celo ena izmed najboljših petih lig na svetu. Tudi Danci niso nič lažji nasprotnik, tudi oni imajo veliko izkušenj iz različnih dobrih evropskih klubov.”

Vratarja: Cotman (brez kluba), Jug (Bordeaux);
Obrambni igralci: Blažič (Koper), Dobrovoljc (Domžale), Janža (Domžale), Kous (Domžale), Krajnc (Cesena), Mitrović (Olimpija), Palčič (Koper), Trajkovski (Maribor);
Zvezni igralci: Benedičič (AC Milan), Črnic (Maribor), Dervišević (Maribor), Jelenič (Padova), Vrhovec (Celje), Vučkić (Newcastle Utd.), Zajc (Celje), Žibert (Koper);
Napadalci: Bratanović (Rudar Velenje), Pučko (Koper), Šporar (Olimpija), Valenčič (Olimpija).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …