Selektor slovenske reprezentance do 21 let, Tomaž Kavčič, je objavil seznam nogometašev, na katere računa v dveh kvalifikacijskih obračunih z Dansko in Bolgarijo. Slovenci se bodo 11. oktobra v Aalborgu najprej pomerili z Danci, štiri dni kasneje pa v novogoriškem športnem parku slede še obračun z Bolgari.


“Na Dansko ne gremo izgubit. Poskusili se bomo postaviti bolj čvrsto, potem pa bomo videli, kako se bo tekma razvila. Seveda bomo iskali točke, moramo vrniti tiste, ki smo jih zgubili z Estonijo doma. Če se bo priložnost pokazala tu, jo bomo izkoristili. Na lestvici smo sicer pri dnu, ampak je malce varljiva zaradi tekem Andore,” je o prvi tekmi povedal selektor Kavčič, ki je obenem tudi povedal, da je bil domač poraz proti Estoniji spodrsljaj, a so njegovi varovanci na zadnjih dveh tekmah z Rusijo in Dansko prikazali dobre predstave, pa čeprav so osvojili le eno točko.

59-letni selektor, ki na klopi mlade reprezentance sedi že šesto let, rezerve vidi predvsem v večji agresivnosti in zaupanja v svoje sposobnosti: “Rezerva je vedno, tudi ob veliki borbenosti se da vedno kaj izboljšati. Moramo biti še bolj agresivni in predvsem bolj verjeti v svoje sposobnosti ter v to, da lahko v teh kvalifikacijah nekaj dosežemo.”

Na seznamu večjih presenečenj ni. Tokrat na seznamu dvaindvajseterice nogometašev ni člana Domžal, Gabra Dobrovoljca, ki po menjavi trenerja sicer igra manj. Zato pa sta bil vpoklicana 19-letna nogometaša, Mitja Lotrič in Tine Kavčič.

Vratarja: Ažbe Jug (Bordeaux), Aljaž Cotman (brez kluba);
Branilci: Luka Krajnc (Cesena), Nemanja Mitrović (Olimpija), Miha Blažič (Luka Koper), Tine Kavčič (Gorica), Matej Palčič (Luka Koper), Žiga Kous (Domžale), Dejan Trajkovski (Maribor), Erik Janža (Domžale);
Zvezni igralci: Blaž Vrhovec (Celje), Urban Žibert (Luka Koper), Amir Dervišević (Maribor), Žan Benedičič (AC Milan), Haris Vučkić (Newcastle), Miha Zajc (Celje), Enej Jelenić(Padova), Matic Črnic (Maribor);
Napadalci: Elvis Bratanović (Rudar), Matej Pučko (Luka Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Mitja Lotrič (Luka Koper).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija dobila nasprotnike v ligi narodov

Znani so nasprotniki slovenske nogometne reprezentance, ki bodo z našimi reprezentanti moč…