Mlado reprezentanco čaka danes ob 18. uri četrti obračun v kvalifikacijah za nastop na Evropskem prvenstvu. Nasprotnik bo znova Danska, s katero so se Slovenci pomerili prav nazadnje, ko so 10. septembra v Ajdovščini remizirali z 2:2. Tomaž Kavčič, selektor reprezentance do 21 let, je začetno postavo že objavil.


59-letni strateg bo priložnost od prve minute namenil naslednji zasedbi: Ažbe Jug, Dejan Trajkovski, Matej Palčič, Luka Krajnc, Nemanja Mitrovič, Blaž Vrhovec, Amir Dervišević, Haris Vučkić, Andraž Šporar, Anej Jelenič, Matic Črnic. V začetni enajsterici bo torej zaigral tudi Luka Krajnc, ki je sicer pred dnevi praktično že odpadel s seznama, saj ga je mučila poškodba kolena, a bo mladi Kaplčan stisnil zobe in pomagal reprezentančnim soigralcem.

Mladi reprezentanti so včeraj preizkusili zelenico stadiona v Aalborgu, ki na mednarodnih tekmah sprejme nekaj več kot deset tisoč navijačev. Kavčič je nekaj besed pred današnjo tekmo namenil tudi za spletno stran krovne nogometne zveze: “Ekipa je željna zmage. Predvsem zato, da bi na ta način pridobili točke, ki so že izgubljene. Tekma v Ajdovščini je pokazala, da smo čvrst nasprotnik, a potrebno je zdržati vseh devetdeset minut. Danci so nevarni iz prekinitev in visoki, zato bo potrebno igrati po tleh.”

Slovenija ima po treh tekmah sicer le eno točko, a je potrebno poudariti, da se je enkrat že pomerila z Rusijo in Dansko, ki sta najmočnejši zasedbi skupine. Boli predvsem poraz z Estonijo, ki je našo izbrano vrsto v sredini avgusta porazila v Velenju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …