Mlado reprezentanco čaka danes ob 18. uri četrti obračun v kvalifikacijah za nastop na Evropskem prvenstvu. Nasprotnik bo znova Danska, s katero so se Slovenci pomerili prav nazadnje, ko so 10. septembra v Ajdovščini remizirali z 2:2. Tomaž Kavčič, selektor reprezentance do 21 let, je začetno postavo že objavil.


59-letni strateg bo priložnost od prve minute namenil naslednji zasedbi: Ažbe Jug, Dejan Trajkovski, Matej Palčič, Luka Krajnc, Nemanja Mitrovič, Blaž Vrhovec, Amir Dervišević, Haris Vučkić, Andraž Šporar, Anej Jelenič, Matic Črnic. V začetni enajsterici bo torej zaigral tudi Luka Krajnc, ki je sicer pred dnevi praktično že odpadel s seznama, saj ga je mučila poškodba kolena, a bo mladi Kaplčan stisnil zobe in pomagal reprezentančnim soigralcem.

Mladi reprezentanti so včeraj preizkusili zelenico stadiona v Aalborgu, ki na mednarodnih tekmah sprejme nekaj več kot deset tisoč navijačev. Kavčič je nekaj besed pred današnjo tekmo namenil tudi za spletno stran krovne nogometne zveze: “Ekipa je željna zmage. Predvsem zato, da bi na ta način pridobili točke, ki so že izgubljene. Tekma v Ajdovščini je pokazala, da smo čvrst nasprotnik, a potrebno je zdržati vseh devetdeset minut. Danci so nevarni iz prekinitev in visoki, zato bo potrebno igrati po tleh.”

Slovenija ima po treh tekmah sicer le eno točko, a je potrebno poudariti, da se je enkrat že pomerila z Rusijo in Dansko, ki sta najmočnejši zasedbi skupine. Boli predvsem poraz z Estonijo, ki je našo izbrano vrsto v sredini avgusta porazila v Velenju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …