Kot je že znano, se bo morala izbrana vrsta Slovenije za preboj na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Francija, pomeriti z reprezentancami Anglije, Švice, Estonije, Litve in San Marina. Skupina ni ravno najlažja, ni pa niti najzahtevnejša, s čimer je zadovoljen tudi selektor Srečko Katanec, ki je v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije poudaril, da je pred reprezentanti lepa priložnost za preboj na novo veliko tekmovanje.


Selektor reprezentance Slovenije Srečko Katanec bo imel v kvalifikacijah za EURO 2016 boljše izhodišče, kot pa v minulem kvalifikacijskem ciklusu za Svetovno prvenstvo v Braziliji, ko je bila izbrana vrsta v začetku leta 2013, ob Katančevi vrnitvi na selektorski stolček, praktično že v brezizhodnem položaju. 50-letni strateg je bil po žrebu zadovoljen z razpletom, saj bi se lahko ples kroglic iz slovenskega stališča razpletel tudi slabše: “Z žrebom sem zadovoljen, v kolikor je to sploh mogoče. Vsi nasprotniki so zahtevni, na koncu pa vedno odloča igrišče. Pred žrebom sem si želel skupine, ki bi nam realno ponudila možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije in to se je tudi zgodilo. Moje zadovoljstvo izhaja tudi iz pogleda na nekatere druge skupine, ki so na papirju zahtevnejše od naše. Veseli še dejstvo, da nam na gostovanja ne bo potrebno prav daleč potovati. V naši skupini je Anglija favorit, takoj za njo pa Švica. Mi bomo poizkušali presenetiti, nikakor pa ne smemo pozabiti na Litvo in Estonijo. Angleže poznam še iz časov, ko sem sedel na klopi Makedonije in menim, da imamo proti njim več možnosti, kot proti nekaterim ostalim ekipam , ki so bile v prvem bobnu.  Fantje imajo lepo priložnost, vendar se morajo začeti pripravljati na to že danes.”

Slovenski selektor se je dotaknil tudi hokejske reprezentance Slovenije, ki je v minulih dneh navduševala v ruskem Sočiju: “Želel bi pohvaliti še naše hokejiste, ki so navdušili na olimpijskih igrah. Podobnega vzdušje in pozitivne energije si želim tudi znotraj nogometne reprezentance.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Slovenke ligo narodov pričele s porazom

Ženska reprezentanca Slovenije je na svoji prvi tekmi lige narodov doživela poraz proti Če…