Člansko izbrano vrsto Slovenije čaka danes, s pričetkom ob 18. uri, uvodna preizkušnja v letošnjem letu. Prenovljena zasedba, od katere so se poslovili Mišo Brečko, Samir Handanović, Branko Ilić, Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik, se bo na koprski Bonifiki pomerila z Makedonijo, ki je Slovenija doslej še ni premagala.


Vse tri prijateljske obračune, po letih 1993 in 1994 sta se nekdanji bratski državi leta 2012 znova pomerili v Skopju, so dobili Makedonci, zadnjega s 3:2. Mrežo Slovenije je tedaj zatresel tudi Agim Ibraimi, četo tedanjega selektorja Slaviše Stojanovića je z dvema zadetkoma reševal že omenjeni Nejc Pečnik. Slednji je z reprezentančnim slovesom mesto v izbrani vrsti ponudil mlajšim nogometašem. Na krstne minute v članski reprezentanci čakajo Matic Črnic, Enej Jelenič, Nejc Skubic Aljaž Struna, Nejc Vidmar, Blaž Vrhovec in Miha Zajc. Po besedah selektorja Srečka Katanca bo priložnost dočakala tudi peterica nogometašev, ki so se prvič znašli na seznamu. “Odločili smo se, da bomo ponudili priložnost novim fantom. Upam, da me bodo novinci presenetili v pozitivnem smislu.  Če bo tako, bomo vsi zadovoljni. Videli bomo, če je nivo slovenske lige dovolj dober za reprezentanco. V vsakem primeru pa je potrebno vedeti, da doslej Makedoncev še nismo premagali,” poudarja Katanec, ki s prenovljeno zasedbo pred današnjo tekmo ni imel kaj prida veliko časa za vadbo, saj je Slovenija trenirala vsega dvakrat: “Temu se je potrebno prilagoditi. Nismo imeli časa za pravi trening, saj so fantje imeli še v nedeljo ligaške obveznosti. Tako bo na preizkušnji njihova inteligenca oziroma sposobnost prilagajanja na novo okolje. To še posebej velja za novince.”

Ob slovesu nekaj izkušenejših obrazov, v bodoče še pomembnejša vloga čaka tudi Josipa Iličića. “Biti moramo sproščeni in igrati, pri nekaterih stvareh pa moramo tudi tvegati. Gre za tekme, v katerih moramo pokazati naš karakter in voljo do igre, saj bomo le tako napredovali,” poudarja vezist Fiorentine, ki se je v letošnji sezoni podpisal pod trinajst zadetkov. Kranjčan si želi napredka tudi na reprezentančnem področju: “Vselej je možno napredovati, tako igralsko kot ekipno. Na tem področju se moramo izboljšati in nadoknaditi stvari, ki smo jih v preteklosti delali narobe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…