Članska izbrana vrsta Slovenije bo danes odigrala zadnje srečanje v letošnjem letu. Slovenci bi se morali sprva pomeriti z Irci, a je gostovanje odpadlo, zato je “vskočila” Kanada, ki bo kot nalašč za to, da lahko selektor Srečko Katanec preizkusi nekatera nova imena in tudi taktične zamisli.


Selektor je na reprezentančni seznam znova uvrstil nekatere nogometaše, ki v zadnjem času niso bili najpogostejši udeleženci reprezentančnih akcij. Dalibor Stevanović, Gregor Balažic, Miral Samardžić, Robert Berić in Zlatko Dedić bodo imeli danes možnost, da selektorja z dobro predstavo prepričajo v to, da bo tudi v prihodnje resneje in predvsem bolj redno računal tudi na njihove usluge. Omenjeni bodo skušali danes zapolniti luknje, ki so nastale ob izostanku Milivoja Novakovića, Zlatana Ljubijankića, Tim Matavža, Kevina Kampla, Bojana Jokića in Josipa Iličića. Priložnost za debitantski nastop v majici z državnim grbom bosta imela Samardžić, slednji naj bi začel od prve minute, in Balažic, ki je o današanjem nasprotniku za spletno stran Nogometne zveze Slovenije govoril v spoštljivem tonu: “Kanada je neznanka za nas. Ampak danes je v nogometu vse mogoče. Tudi ‘outsiderji’ kdaj premagajo boljše ekipe. Na vsako ekipo se je treba pripraviti maksimalno, treba je iti v tekmo osredotočeno in na zmago ne glede na to, ali je tekma prijateljska ali kvalifikacijska.”

“Veliko standardnih nogometašev manjka, ampak to trenutno ni pomembno. Vsi, ki smo tukaj, bomo dali od sebe maksimum, tako da gremo tudi tokrat na zmago. Smo profesionalci in želimo zmagati na vsaki tekmi. V prejšnjih kvalifikacijah se nam vse ni izšlo po načrtih, novo obdobje pa seveda želimo začeti z zmago,” pa je o današnjem obračunu, na katerem bo pravico delil Turek Huseyin Göcek, povedal najizkušenejši reprezentant Boštjan Cesar, ki po Katančevi vrnitvi na selektorski stolček nosi tudi kapetanski trak. 

Kanada, o kateri smo v tem prispevku pisali že pred dnevi, sicer ni ravno najbolj atraktiven tekmec, kljub temu pa so se Kanadčani minuli teden na gostovanju pri češki izbrani vrsti predstavili v dobri luči. Trenutno 111. reprezentanci Sveta pa motivacije ne bo manjkalo tudi proti Sloveniji, ki na FIFA lestvici trenutno zaseda 30. mesto.

SLOVENIJA – KANADA (Celje, ob 18:00)
Verjetna postava Slovenije: S. Handanović, Milec, Samardžić, Cesar, Struna, Birsa, Kurtić, Stevanović, Kirm, Dedić, Bezjak. Selektor: Srečko Katanec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke ostale brez finala

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes ob 19:30 pomerila proti ženski reprezen…