Članska izbrana vrsta se pripravlja na nedeljski obračun s Škotsko, že jutri pa se bo predstavila prenovljena mlada reprezentanca, ki se bo v Nedelišću, le streljal od Čakovca, pomerila s Hrvaško.


Selektor Primož Gliha je z izborom nogometašev dvignil nemalo prahu. V kadru za tekmo z južnimi sosedi se je znašlo tudi šest drugoligaških nogometašev, med njimi ima kar štiri predstavnike, največ med vsemi, Ankaran. Za nastop konkurirata tudi selektorjev sin Erik Gliha in Luka Badžim, sin ankaranskega stratega Vlada Badžima. Tudi zaradi bo zanimivo videti, kakšna bo sestava začetna enajsterice, še večjo pozornost pa utegne pritegniti končni razplet obračuna, saj v reprezentanci Hrvaški igra že nekaj v članskem nogometu uveljavljenih igralcev.

Nenad Gračan, ki je v preteklosti deloval tudi na klopi Kopra in lendavske Nafte, je na svoj seznam uvrstil nekaj imen, ki v domačem prvenstvu ali v tujini igrajo vidno vlogo.  Josip Posavec je v golu Palerma v letošnji sezoni odigral že 28 tekem Serie A, Duje Ćaleta-Car je pomemben član obrambe Salzburga. Ante Čorić je v dresu Dinama odigral največ tekem med vsemi nogometaši modrih, pridno pa minutažo nabira tudi Ivan Fiolić. Toma Bašić in Nikola Vlašić sta pomembna člena začetne enajsterice splitskega Hajduka, podobno pa velja tudi za Petra Bočkaja, bočnega branilca Lokomotive.

Slovenska reprezentanca bo pred novim kvalifikacijskim ciklusom veliko prenovo, saj se je na tokratnem seznamu znašlo bore malo nogometašev, ki so vidno breme nosili že v minulih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Takšni so pravzaprav zgolj trije, ob Marku Krivičiću, Alenu Ožboltu in Gregi Sorčanu še Jon Gorenc Stankovič, ki pa je imel pred dnevi že nekaj težav z boleznijo, saj s člansko ekipo angleškega drugoligaša Huddersfield Townu ni odpotoval na zadnjo tekmo pred reprezentančnimi obveznostmi.

“Preizkušnja s Hrvaško bo pravi test, da vidimo kje smo. Soočili se bomo z resnico, čeprav z dvema treningoma v nogah morda niti ni dobro, da se merimo s Hrvati. Slednji imajo namreč odlične posameznike, ki večinoma igrajo v tujini in so že formirani igralci,” je za spletno stran NZS dejal Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …