Kadetska reprezentanca Slovenije se je na mednarodnem turnirju Nereo Rocco, ki ga te dni gostijo mesta na slovenski in italijanski strani meje, uvrstila v polfinale, kjer se bo v torek pomerila z reprezentanco Čila.


Izbranci selektorja Igorja Benedejčiča so se v skupini C merili z vrstniki iz ZDA, Kitajske in Mehike, ki pa so morali na vseh treh tekmah priznati premoč slovenskih upov. Na prvi tekmi, ki je bila odigrana v Biljah, je Slovenija z zadetki Timoteja Elšnika, Jana Mlakarja, Dejan Petroviča in Kevina Žižka ZDA ugnala z izidom 4:0, tesneje je bilo na drugem obračunu, ki ga je gostilo igrišče v Ajdovščini, a so se treh točk z zadetkom Sandija Čoraliča vseeno veselili Slovenci. V zadnji, tretji tekmi skupinskega dela turnirja, so se Slovenci pomerili še z Mehiko in jo v Novi Gorici ugnali z 2:0, zadela sta Jan Mlakar in Kevin Žižek.

Kot že zapisano, se bo Slovenija v polfinalu pomerila s čilsko reprezentanco, ki je v skupini B, potem ko je remizirala z Azerbajdžanom in Hrvaško ter premagala Japonsko, zasedla prvo mesto. Srečanje bo v torek ob 17:30 odigrano v Novi Gorici, v drugem polfinalu, ki bo odigran v avstijski Koči-Muti, se bosta pomerili Italija in Mehika, finale bo na sporedu v četrtek v Gradišču.

Zmagoviti zadetek Sandija Čoraliča na tekmi s Kitajsko

Foto: Matjaž Elšnik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …