Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je včeraj pričela s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo. Prvi nasprotnik na Nizozemskem so bili vrstniki iz Walesa, ki so slavili minimalno zmago z rezultatom 1:0. Slovenija nastopa v Skupini 12, kjer se bodo varovanci Tončija Žlogarja pomerili še z reprezentancama Nizozemske in Kosova.

V prvem polčasu sta si nasprotnika priigrala nekaj priložnosti za dosego zadetkov, a sta mreži mirovali. V nadaljevanju dvoboja so bili nevarnejši Valežani, ki so zmagoviti zadetek dosegli v sodnikovem dodatku, strelec edinega zadetka je bil Jay Williams.

Slovensko reprezentanco naslednja preizkušnja čaka v soboto, ko bodo nasproti stali reprezentantje Kosova, srečanje je na sporedu ob 13. uri. V elitni del kvalifikacij se uvrstita prva in drugouvrščena ekipa skupine ter štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe dvanajstih skupin, z najboljšim izkupičkom proti vodilnima ekipama.

KVALIFIKACIJE ZA EP – PRVA TEKMA:

SLOVENIJA U17 – WALES U17 0:1
Williams 92′

Slovenija U17: Turk, Zajšek, Ratnik, Begić (66′ Ajhmajer), Baruca (66′ Marsetič), Perc, Slaviček, Šeško (46′ Sadiković), Podgornik, Žiberna, Popotnik (66′ Jevšenak)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentanca do 19 let v Turčijo

Reprezentanco Slovenije do 19 let, pod vodstvom Agrona Šalje, bo 4. in 6. februarja v Anta…