Oslabljena kadetska reprezentanca Slovenije je v sklopu priprav na marčevski elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo včeraj popoldne odigrala prvo od zadnjih dveh prijateljskih tekem. V Kopru so bili z izidom 0:3 boljši Valižani, ki se prav tako pripravljalo na zadnji krog kvalifikacij.


Po enakovredni igri v začetku srečanja so gostje povedli nekaj minut pred odhodom na odmor. Vidovška, Korošca v golu ljubljanskega Brava, je premagal Roberts, sicer kapetan valižanske reprezentance. Slovenija je v nadaljevanje krenila v lov na izenačenja, a je prejela še dva zadetka. V šesti minuti drugega polčasa je bil najprej uspešen Cullem, dve minuti zatem pa je v polno meril še Matonda. “Do prvega zadetka smo kar spodobno delovali na igrišču, potem pa smo začeli izgubljati duele. Na začetku drugega polčasa smo hitro prejeli še dva zadetka, tako da smo nasprotniku morali priznati premoč, ne glede na to, da smo imeli tudi nekaj dobrih obdobij med samo tekmo. Ekipa Walesa se je pokazala kot zelo kakovosten nasprotnik,” je po tekmi za spletno stran zveze priznal selektor Dušan Kosič.

Slovenska reprezentanca bo imela priložnost za revanšo že jutri, ko se bosta tekmeca pomerila v Dekanih, dvoboj se bo pričel ob 15. uri.

SLOVENIJA U17 0:3 WALES U17
Roberts (34′), Cullen (46′), Matondo (48′)
Slovenija:
Vidovšek, Žinič, Guček, Valenčič, Medved, Gnezda Čerin, Koprivnik, Španja, Horvat (41′ Sokler), Zaletel, Turkuš (41′ Matko). Selektor: Dušan Kosič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…