Kadetska reprezentanca Slovenije je v Bakovcih premagala vrstnike iz Švice. Varovanci selektorja Igorja Benedejčiča so v drugem polčasu zabili dva zadetka in se veselili zaslužene zmage.


Slovenci so bili večji del tekme boljši nasprotnik in premoč kronali v 63. minuti, ko je zadel Jan Mlakar, ki je izkoristil nesporazum švicarske ožje obrambe in vratarja ter je iz roba kazenskega prostora žogo poslal v prazno mrežo. Tudi drugi zadetek je bil plod velike napake švicarske obrambe in tudi ta zadetek je bil delo nogometaša domžalskega kluba, saj je v 78. minuti po hitrem protinapadu zadel rezervist Gašper Hrovat. Akcijo je sicer začel Kevin Žižek, ki je prodrl po levi strani in žogo podal v prazen prostor, kjer pa je nespretno reagiral eden od gostujočih branilcev in nato je Hrovat iz oči v oči bil uspešnejši od Castanheire. Slovenci so si priigrali precej več priložnosti, saj je bilo razmerje v strelih 13:6 v korist domačinov. Reprezentanci se bosta znova pomerili že v četrtek, ko bo srečanje odigrano na osrednjem igrišču v Lendavi, in sicer ob 16h. Tudi takrat bo za vse gledalce prost vstop.

SLOVENIJA 2:0 ŠVICA
Mlakar (63), Hrovat (78)
Slovenija: Vodišek, Rom (80 Janjič), Šoštarič Karič (41 Čolarič), Pišek, Cvjetičanin, Kondič (41 Žižek), Novak (65 Hrovat), Mlakar, Valenčič, Ogrinec (59 Bužinel), Elšnik (76 Petrovič). Selektor: Igor Benedejčič.
Švica: Castanheira, Ulrich, Vitija, Bamert, Cumart (74 Sadik), Manuel Ehombo, Liechti, Imeri, Guillemenot (65 Samardžič), Kunz (52 Papa), Muheim (64 Ramadani). Selektor: Dany Ryser.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mladi Slovenci tekmovanje začeli z zmago

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je 17. izvedbo Turnirja narodov (Torneo delle Nazioni) z…