Kadetska reprezentanca Slovenije je v Bakovcih premagala vrstnike iz Švice. Varovanci selektorja Igorja Benedejčiča so v drugem polčasu zabili dva zadetka in se veselili zaslužene zmage.


Slovenci so bili večji del tekme boljši nasprotnik in premoč kronali v 63. minuti, ko je zadel Jan Mlakar, ki je izkoristil nesporazum švicarske ožje obrambe in vratarja ter je iz roba kazenskega prostora žogo poslal v prazno mrežo. Tudi drugi zadetek je bil plod velike napake švicarske obrambe in tudi ta zadetek je bil delo nogometaša domžalskega kluba, saj je v 78. minuti po hitrem protinapadu zadel rezervist Gašper Hrovat. Akcijo je sicer začel Kevin Žižek, ki je prodrl po levi strani in žogo podal v prazen prostor, kjer pa je nespretno reagiral eden od gostujočih branilcev in nato je Hrovat iz oči v oči bil uspešnejši od Castanheire. Slovenci so si priigrali precej več priložnosti, saj je bilo razmerje v strelih 13:6 v korist domačinov. Reprezentanci se bosta znova pomerili že v četrtek, ko bo srečanje odigrano na osrednjem igrišču v Lendavi, in sicer ob 16h. Tudi takrat bo za vse gledalce prost vstop.

SLOVENIJA 2:0 ŠVICA
Mlakar (63), Hrovat (78)
Slovenija: Vodišek, Rom (80 Janjič), Šoštarič Karič (41 Čolarič), Pišek, Cvjetičanin, Kondič (41 Žižek), Novak (65 Hrovat), Mlakar, Valenčič, Ogrinec (59 Bužinel), Elšnik (76 Petrovič). Selektor: Igor Benedejčič.
Švica: Castanheira, Ulrich, Vitija, Bamert, Cumart (74 Sadik), Manuel Ehombo, Liechti, Imeri, Guillemenot (65 Samardžič), Kunz (52 Papa), Muheim (64 Ramadani). Selektor: Dany Ryser.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…