Kadetsko reprezentanco Slovenije jutri čaka odločilna tekma elitnega kroga kvalifikacij za preboj na EP, ki ga bo maja gostila Bolgarija. Po zmagi nad Romunijo in porazu z Anglijo bo odločitev o drugem mestu, ki načeloma še vodi na evropsko prvenstvo, padla v obračunu z Norveško, ki ima tako kot Slovenija na svojem računa tri točke. Slovenijo na EP pelje zmaga, z nekaj sreče tudi remi.


“Vzdušje pred odločilno tekmo za odhod na evropsko prvenstvo je zelo dobro. Pred to generacijo je velika priložnost, ki se ne ponudi velikokrat, tako da smo vsi polni pričakovanja. Veseli nas, da o uvrstitvi na evropsko prvenstvo odločamo sami v neposrednem obračunu. Za zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir, ki bo v Bolgariji, obe ekipi potrebujeta zmago,” je za spletno stran NZS dejal selektor Igor Benedejčič, ki tudi jutri ne bo smel računati na Janeza Piška, na tribuni pa se mu bo pridružil tudi porumeneli Oskar Cvjetičanin, medtem ko se Sandi Čoralić in Rok Vodišek, člana ljubljanske Olimpije,  soočata z virozo: “Kar se zdravstvenega stanja v ekipi tiče, smo imeli določene težave že v pripravljalnem obdobju, ki pa so na srečo že za nami. Žal se je na zadnjem treningu pred prvo tekmo kvalifikacij težje poškodoval pomemben člen naše vrste Janez Pišek, ki lahko le kot gledalec vzpodbuja svoje vrstnike. Pred jutrišnjim obračunom imata nekaj težav Sandi Čoralić in Rok Vodišek, ki se ukvarjata z virozo oziroma poškodbo prepone.”

“Čaka nas zahtevna tekma, saj se je nasprotnik v dosedanjem delu kvalifikacij izkazal za zelo čvrsto in disciplinirano ekipo z nevarnimi posamezniki v napadalnih vrstah,” je zaključil 45-letni strokovnjak, v preteklosti tudi Olimpija, Korotana in Kopra.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenska reprezentanca je dobila nasprotnike kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Znani so nasprotniki slovenske mlade reprezentance do 21 let za kvalifikacijski del evrops…